Volkswagen Golf IV: zekering vliegt eruit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Beste mensen, heb hier een golf waarvan de zekering nr 34 motor elektronica steeds doorbrand. Ik kan de auto met diagnose apparatuur niet uitlezen en de lampen van ABS en ESP branden ook. Tevens doet ook de snelheids meter raar, dat was het oorspronkelijke probleem wou de auto uilezen maar kom er niet in.
Na kort zoeken kwam ik bij zekering 34 en 35 uit die waren beide doorgebrand,beide vervangen en nr 34 blijft doorbranden. De hoofdzekeringen op de accu zijn wel in orde (niet geoxideerd enz). Heb de stekker van de abs pomp ook al los gehaald maar de zekering blijft doorbranden. Wie kan mij helpen met wat er achter zekering 34 zit? eventueel schema of componenten. Alvast bedankt en met vriendelijke groet. Paul

curver

Geplaatst door curver (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik weet niet waar hij van is maar het zou kunnen dat het verwarmingselement op de dikke carterontluchtingsslang zijkant luchtfilterhuis kortsluiting maakt, dat gebeurde wel vaker. Stekker eraf en opnieuw kijken.
P.S. Niet op alle modellen zit dit element, zijn meestal later achteraf ingebouwd vanwege bevriezen carterontluchting.

Hans4045 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik weet het niet zeker maar is er niet een van de pen bobines stuk

Heb dat al vaker gehad,maar weet niet zeker of dat zek 34 is.

Hans l

curver (0) PRO, 10 jaar geleden

Beste Richard ,na wat meet werk blijkt de zekering inderdaad voor de carterventilatie te zijn. Stekker er af en de kortsluiting is weg,bedankt voor de tip. Verder was het probleem dat je de auto niet kon uitlezen, dat lag aan een achteraf ingebouwde blaupunkt radio waar inwendig wat niet in orde was. Stekkers van de radio eraf en nu is de auto weer uit te lezen. Bedankt mensen voor de tips en de oplossingen.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Oke mooi! Ja dat van die radio kwam ook wel vaker voor bij bepaalde merken radio's, radio zelf is wel goed maar moet een diode tussen dacht ik en dan leest hij hem wel uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.