Volkswagen Caddy: Zijramen uit zichzelf omlaag Caddy

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 TDI

Beste Forumleden,

Vanmiddag zijn bij mijn met de afstandsbediening op slot gedane auto de portierramen vanzelf omlaag gegaan. De tijd tussen het daadwerkelijk op slot doen en de ontdekking van de "open" ramen was ongeveer 10 minuten. Vorig jaar al eenzelfde probleem gehad met het rechterportierraam. Is er iemand die weet wat dit voor storing kan zijn?

Met dank voor een eventueel antwoord,


Klaas

troisabbayes

Geplaatst door troisabbayes (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jan227 (5) PRO, 11 jaar geleden

Hallo, stonden ze geheel naar beneden of halverwege ? lijkt een rare vraag, maar dit kan een indicatie zijn of de berijder (onbewust) zelf mbv de afstandsbediening de comfort sluiten/ openen functie heeft geactiveerd, welke ook invloed op de ruiten kan hebben.Groet Jan227

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Even de zoekfunctie gebruiken,is ook al eens bij een audi voorgekomen.
Heeft met een of andere module te maken die kapot is of waar water in is gekomen.

Jan227 (5) PRO, 11 jaar geleden

Hallo , wat vaak voor komt is het onbewust activeren van de comfort sluiten/openen functie. Veel Caddy 3 eigenaren zijn er niet eens van op de hoogte dat deze aanwezig is op hun Caddy 3.

Indien de auto met open ramen en niet op slot staat en je houdt de knop "vergrendelen" op de afstandsbediening enkele seconden vast, dan gaan de ramen dicht en de auto op slot.

Staat de auto anderzijds op slot en je houdt de knop "ontgrendelen" enkele seconden vast, dan openen de ramen en de centrale vergrendeling gaat van het slot . Wordt er na het activeren van deze functie geen portier geopend , dan vergrendelt de auto weer automatisch ,maar de ramen blijven wel open staan.

Vaak wordt na op slot doen, de afstandbediening onbewust geactiveerd door degene die de sleutels bij zich draagt, indien men zich dan binnen het ontvangst bereik van de handzender cpv tov de auto staat, dan wordt de comfort functie geactiveerd en openen de ramen en portiersloten , vervolgens vergrendelt de wagen weer omdat er niemand een portier opent, maar de ramen blijven wel open staan.

Deze functie is eventueel uit te programmeren met diagnose apparatuur.

Uiteraard zijn er meerdere oorzaken mogelijk, zoals in dit topic al is aangedragen, maar bovenstaande komt regelmatig voor.

Groet Jan227

troisabbayes (0), 11 jaar geleden

Ik heb een "test" uitgevoerd door de ontgrendelknop wat langer vast te houden, en inderdaad, de ramen gingen vanzelf omlaag. Maar bij het opnieuw vergrendelen bleven ze omlaag staan. Nu vermoed ik dat er door het bukken iets in mijn broekzak tegen de ontgrendelknop van de AB gedrukt heeft, waardoor dus de ramen naar beneden zijn gegaan. Dit zou wat los geld geweest moeten zijn. In ieder geval, bedankt voor deze optie, ik zal rekening houden om andere spullen samen met de AB in een broekzak te doen.

Met vrgr.

Klaas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.