Volkswagen 0: Zoemend geluid uit versnellingsbak.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (66Kw)

Zoemend geluid uit versnellingsbak
Uit mijn versnellingsbak komt bij optrekken als hij op toeren komt vanaf 1500
toeren in iedere versnelling een licht zoemend geluid, kan iemand vertellen wat dit zou kunnen zijn.
Ook heb ik nog wat ontdekt dat er af en toe bij het insturen een lichte speling aan wezig is (eenmalig) in de stuurbeweging , daarna direct verdwenen is en na een tijdje zich weer kan herhalen bij een stuurbeweging ook weer eenmalig en daarna weer is het weer verdwenen ?? >> spoorstangeind.

passat007

Geplaatst door passat007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ideetje (0), 17 jaar geleden

dag nou je versnellingsbak komt waarschijnlijk te overlijden als ik dit zo lees vermoedelijk een rauw lager en ik zal je stuurbekrachtigingsolie even cotroleren kan ook wezen dat de stuurpomp kapot is

marcel6996 (0), 17 jaar geleden

Vraagje heb je winterbanden? Zoja dan kan het wezen dat die het zijn. Kep hetzelfde als het wegdek iets nat is en er nieuw (glad) asfalt opligt. En dat van dat sturen, heb je geen speling op 1 (of meer) van je 8 draagarmpjes van je voorwiel ophanging want dat geeft ook een raar stuurgedrag.

Succes Marcel

passat007 (0), 17 jaar geleden

Er zit nog olie in de stuurbekrachting dus dit zal oorzaak niet zijn.
Ook nog een reactie over die winterbanden ,ja ik heb die eronder zitten zou daar die speling af komen of toch van mijn spoorstangeind, het is in ieder geval het bekijken waard als ik van het voorjaar mijn gewone banden er weer op gaan gooien.
Ik heb alle draagarmen behalve de voorste onderste draagarm en het koppelstangetje in juli vervangen omdat ik er een kraak in had zitten, de kraak was overigens weg om na 2 dagen weer terug te komen.
Nu is het zo bij vochtig weer heb ik die kraak (bijna) niet en bij warm en droog weer begint het gekraak weer.
Ik denk toch iets van rubbers, ik wil in Maart ook nog die voortse onderste draagarmen vervangen met ook nog de rubbers om de sabilisator stang (zijn dit er overigens 2 of 4 ??).
Groetjes Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.