Volvo S40: 1.9 D 115Hp; aandachtspunten bij aankoop en raad gevraagd

Bouwjaar: 2001

Hoi,

Ik heb momenteel een volvo s40 1.9TD van 1998, maar door de vele problemen heb ik besloten om hem weg te doen.
Ik ben dus op zoek naar een nieuwe S40, liefst terug een diesel, maar met een betere moteur in dan de TD versie van 98.
Mijn oog is gevallen op een S40 1.9D van 04/2001 met een 132000 km op de teller. Er is een volledig jaar garantie op alle onderdelen (selected used car).
Nu is mijn vraag, is dit een goede diesel motor? Hoeveel km kan deze diesel aan? zijn de km's al niet wat veel voor de leeftijd die hij heeft? Zijn er veel voorkomende problemen met dit type diesel?
Omdat ik al zoveel miserie heb gehad met mijn TD wil ik me eerst goed informeren voor ik tot aankoop over ga.
Ik heb ook een S40 1.8 naft zien staan van 2000 met 53000km, ook met een jaar garantie, zou ik beter voor deze wagen gaan of is de diesel toch eerder aan te raden qua kwaliteit dan de naft?
alvast bedankt voor de reacties
Grtz

Mcnab

Geplaatst door Mcnab (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

autoxpert790 (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn met die nieuwe diesels ook alweer aardig wat problemen

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Goede koop. De S40 van 2001 is een fase 2 auto en die heeft niet alleen uiterlijk maar ook onderstel en op motoren veel verbeteringen gekregen. Het enige probleem dat die auto kan hebben is met de egr die gaan vast zitten of lekken en dat kan een dure reparatie zijn. Verders rijd een s40 van 2001 prima.

Mcnab (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties allemaal. Eerst en vooral een zalige kerstmis aan iedereen gewenst.
@volvo xc90: Wat is de egr? kost da veel, en is da een veel voorkomend probleem? Doet dit probleem zich meestal voor bij bepaald km aantal?

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Egr is het terugvoeren van uitlaatgassen in de motor dit is een milieueis opgelegd door de EEG aan alle autofabrieken. Het zit op een dieselmotor en benzinemotor alleen bij dieselmotor kan het problemen geven door roet aanslag op de EGR klep als gevolg daar van kan het zijn dat de klep vervagen moet worden en of ook de inlaatspruitstuk. Wat dat allemaal kost weet ik niet maar als je een jaar gerantie hebt zou ik me niet druk maken en de diesel kopen na een flinke proefrit. Kijk dan of je bij constante snelheid geen schokken voelt en controleer ook of er genoeg lucht uit de voorruit verwarming komt.

Mcnab (0), 19 jaar geleden

Ok, vriendelijke bedankt voor de goede raad, ik ga hem zeker opvolgen. Min volvo verkoper heeft ondertussen een volvo s40 1.9d 115hp gevonden met full option, bj 06/2001 met een 100.000 km op de teller voor een 10500 euro met 1 jaar volledige garantie, ik heb mijn keuze dus al gemaakt. Bedankt voor de uitleg he!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.