Volvo V50: 2.0D rembekrachtiger werkt niet bij koude motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4204T, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Goedemorgen,

Ik rij in een wat meer ervaren V50 met 2.0D motor, welke er inmiddels 230k op heeft zitten. Gezien ik m'n vorige V50 bij een dubbele kmstand van de hand heb gedaan hoop ik nog lang te kunnen genieten van deze fijne wagen. Maar, als de auto koud is komen een paar merkwaardige problemen aan het licht.

Bij het starten loopt de motor zwaar en onregelmatig, dit is enkel bij de eerste start van de dag of na lang (lees: >4 uur) stil te hebben gestaan. Dit lijkt niet heel ernstig, maar misschien helpt deze info met het oplossen van het volgende probleem.
Een ander probleem wat zich voordoet bij koude motor, zelfde condities als vorige punt, is dat de rembekrachtiger van de auto opeens niet functioneert. Dit varieert in moment, maar altijd ergens tussen het starten en dat ik de straat uit ben (500m). Na 1 keer of een paar keer geremd te hebben krijg je het rempedaal wel weer naar onderen en remt hij weer naar behoren. In de rest van de rit blijft hij dan gewoon goed remmen, echter heeft de auto een zeer duidelijk merkbaar verminderd vermogen. Het voelt bijna alsof de turbo er niet meer in komt, een dusdanig verschil, maar of dat het is ben ik niet zeker.
Nu, als je de auto op enig moment nadat de rembekrachtiger niet heeft gefunctioneerd uitschakeld en opnieuw start is het probleem verholpen van zowel het remmen als het vermogensverlies.
Dit probleem komt 9/10 keer voor bij het wegrijden van huis, die ene andere keer is er niks bijzonders merkbaar en remt en rijdt de auto als gewoon.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met uitleggen waar dit probleem vandaan zou kunnen komen zodat ik het snel opgelost kan krijgen, want rijden in een auto waar de rembekrachtiger soms niet functioneert is verre van plezierig.

Alvast bedankt!

Groet,
Caspar Boerlage

Caspar88

Geplaatst door Caspar88 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.