Volvo V50: V50 slaat soms niet aan, maar start wel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D

Mijn V50 2.0 diesel met 222.000 km heeft 2 jaar geleden een nieuw contactslot gehad, omdat hij niet startte. Nu heb ik de laatste 2 weken vaak dat als ik gereden heb en de auto uit zet om daarna weer starten hem niet direct aan de praat krijg. De motor gaat snel genoeg rond, maar hij slaat niet aan. Als hij aanslaat (na ongeveer 3 keer proberen) loopt hij direct goed en rijdt perfect. Heeft dit met de transponder te maken? Het contactslot kan het volgens mij niet zijn, of heeft het hier wel weer mee te maken??
Bedankt alvast voor jullie reactie!

Groet, Evert

5 cilinder

Geplaatst door 5 cilinder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 13 jaar geleden

Advies uitlezen i.v.m. eventuele opgeslagen storingen.

5 cilinder (0), 12 jaar geleden

Sorry voor de wat late reactie, maar ik ben vergeten te melden wat de oorzaak was. Het was (en is) de EGR klep die we uitgeschakeld hebben. De stekker eraf gehaald en vanaf die tijd geen probleem meer. EGR klep bleek niet goed te sluiten na afzetten van de motor. Uitlaatgassen in de uitlaat kwamen dan in inlaat te staan waardoor hij slecht startte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.