Volvo V50: Volvo v50 auto start niet,komt geen diesel terecht bij de verstu

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

Ik heb een v50 2literdiesel aangeschaft, nu na ruim 2maanden, wil de motor niet aanslaan, er komt geen diesel terecht bij de verstuivers, kan iemand mij vertellen, waar het mogelijk aan kan liggen?

Ik hoop op nuttige info,

Mvg

Marouanna

Geplaatst door Marouanna (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Jacek73 (0), 9 jaar geleden

hogedruk pomp?

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Lage druk pomp in de tank, kijk of je spanning daar op krijgt, en of hij draait zit onder de achterbank

Marouanna (0), 9 jaar geleden

Dankje voor de reactie, nou heel toevallig heeft de monteur dat ding al uitgebouwd, hij schijnt geen spanning door te geven naar de lagedruk pomp, hoe heet dat apparaatje als ik vragen mag en is dit een bekende probleem bij volvo?

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

je bedoelt het pomp relai, nee niet echt een Volvo probleem

Marouanna (0), 9 jaar geleden

[quote=jan5047]Lage druk pomp in de tank, kijk of je spanning daar op krijgt, en of hij draait zit onder de achterbank[/quote]
Ik heb na uw advies, de metingen gedaan van dat aansturings module onder de achterbank, die werkte idd niet, die heb ik nu vervangen, auto start nu wel, maar komt niet boven de 2000 toeren zowel rijdend als stationair,

Nog bedankt voor je reactie

Marouanna (0), 9 jaar geleden

Ik heb inmiddels de relais onder de achterbank vervangen voor de aansturing van de opvoerpomp. Kreeg opeens wel diesel richting de verstuivers, auto starte maar viel weer uit, na een tijdje en kwam niet boven de 2000 toeren uit. Heb start hulp gebruikt , maar na en tijdje kreeg ik weer geen brandstof richting de verstuivers. Kan t zijn dat de relais/module weer geknapt is?

Waar kan het aanliggen, iemand hier ervaring mee Heren.

kaleido 1 (1755) PRO, 9 jaar geleden

Heb je al het 1 en ander gemeten , voeding -massa -stuursignalen ? op het relais en de pomp.

Marouanna (0), 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Heb je al het 1 en ander gemeten , voeding -massa -stuursignalen ? op het relais en de pomp.[/quote]
Hay kaleido, bedankt voor je reactie, ja wat metingen gedaan, bleek dat de opvoerpomp geen voeding kreeg van adm, die heb ik vervangen, heb de auto ook aan de start gekregen, maar op een gegeven moment kwam de auto niet boven de 2000 toeren...... En nu weer weer zelfde probleem, krijg m maar niet gestart, krijg weer geen diesel toevoer. Weet u toevallig waar de opvoer pomp van de v 50 zit, en hoe kom ik erbij? Zag een onafhankelijke tankje naast de achteras maar dat is volgens mij van de additive vloeistof.

Graag iemand meer ervaring met deze autos v50 2 liter diesel.

Wordt helemaal gek van.


Mvg

Ramon9285 (0) PRO, 9 jaar geleden

Die opvoerpomp doet verder eigenlijk weinig,als het systeem zonder lucht is,dan moet hij zonder opvoerpomp ook lopen.
De brandstofdruk op de commonrail is telaag,oorzaak is of een defecte druksensor die op de pomp zit of de commonrailpomp zelf is defect.
Controleer de O ringen van de druksensor op de pomp of deze nog heel zijn,zijn deze stuk,dan loopt hij niet of slecht,er zit een grote en een kleintje op..
Anders is goed uit laten lezen bij Volvo met Vida,

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

De opvoerpomp zit in de tank bereikbaar onder de achterbank

Marouanna (0), 9 jaar geleden

Alle storingen van de auto verholpen , dat alles door de roetfilter...... Uitlaten bouwen, software matig ook uitgezet, tevens de egr uit laten zetten, kracht en vermogen terug, alleen met proberen te starten door de weken heen start motor verkloot...... En vandaag storing van de gloeirelais pffffffffffffff

Wie weet waar ik die kan vinden?

Heren nog bedankt voor jullie reacties en hulp...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.