Volvo S40: 2.0T Automaat te traag ??

Bouwjaar: 1998

Mijn pas aangeschafte 2.0Turbo Automaat uit '98 met 120K op de klok is naar mijn mening langzamer dan dat het hoort. Sprint van 0->100 klok ik steeds op +/- 11.5sec, dit terwijl de sprint volgens de boeken in 9 rond gedaan zou moeten worden. De dealer heeft er in gereden en heeft hem uitgelezen, maar heeft geen problemen gevonden. Tijdens het rijden werd er op de computer een turbodruk van 0,5bar gemeten, hieruit maakte de dealer op dat de turbo werkte.

Iemand een idee, of iemand die een zelfde auto heeft en de sprint van 0->100 al eens geklokt heeft ??

Sven24

Geplaatst door Sven24 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Op de juiste manier klokken valt niet mee. Indien de auto niet hapert, stottert, inhouden o.i.d. en met uitlezen ook niks naar voren komt, zal het wel meevallen. Turbodruk is goed.

Stephan11134 (0), 18 jaar geleden

Ik las je bericht ook op Volvospy.
Als de vergelijkbare S40 van je kennis inderdaad veel sneller is moet er iets niet goed zijn.

Je vertelt dat de computer een druk van 0,5 bar meet. Hoe hebben ze dat gemeten dan? Met een laptop via Vadis? Als je een gewone manometer aansluit kan je zien wat de druk echt is. Wellicht geeft de druksensor een verkeerde waarde door aan het motormanagement en denkt die dus dat de druk al 0,5 bar is terwijl de 0,5 bar nog niet bereikt is.

Als je jouw S40 met die van je kennis vergelijkt, schakelen ze dan bij hetzelfde toerental?


tijne (0), 18 jaar geleden

volgens de info van autotelegraaf.nl zou hij ongeveer in 8.5sec (bij een handgeschakelde)op de 100 moeten zitten en jij doet er 11.5 over dus dat is 3sec langzamer dus er klopt iets totaal niet.

zet je vraag ook is op http://www.prikpagina.nl/list.php?f=785 hier lopen meerdere volvo monteurs rond die je kunnen helpen.

gr tijne

Sven24 (0), 18 jaar geleden

@Stephan:
Druk gemeten tijdens het rijden met hetzelfde apparaat waar ook de storingen mee uitgelezen worden. Auto schakelt bij hetzelfde toerental.

@Martijn:
Die van mij is automaat, zou er 9,0 over moeten doen. Zal me vraag daar binnenkort ook even posten.

Stephan11134 (0), 18 jaar geleden

De druk is dus niet met een manometer gemeten. Volvo schrijft in Vadis zelf voor dat de turbodruk met een manometer moet worden gecontroleerd tijdens het rijden. Het zou in jouw geval dus kunnen dat de turbodruk te laag is omdat de regeleenheid van de auto "denkt" dat de druk al 0,5 bar is en de turbodruk daarmee afregeld. Wanneer je de druk met een manometer meet is dat uitgesloten, want je meet de druk direct.
Als ik jou was zou ik de turbodruk met een manometer (laten) meten, dan weet je tenminste zeker of die goed is of niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.