Volvo S40: Turbolader kapot van S40 Diesel 95 PK

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Ik heb mijn turbo kapot van m'n S40. Heb hem niet opgeblazen; er komt geen gekke rook uit de uitlaat. Ik kan er wel nog mee rijden om hem weg te brengen. Heb alleen geen turbodruk en de motor houdt in. Wie kan mij vertellen als je een turbo kunt repareren of moet hij kompleet vervangen worden. Wat kost een ruilturbo of een nieuwe ongeveer???
Mijn motor is wel getuned(ong. 25 pk erbij). Kan dit effekt hebben op de levensduur? Heb er nu 140.000 KM op staan. Ik heb 35.000 km met tuning gereden onder normale omstandigheden!!!
Alvast bedankt!
Erwin

Erwin2905

Geplaatst door Erwin2905 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is er niet gewoon een turboslang gescheurd?

Erwin2905 (0), 18 jaar geleden

Nee, zoals ik nu vernomen heb, zit de turbo muurvast. Oorzaak is waarschijnlijk niet de juiste olie ( Comma half syntetisch, 10W40 ). Hiervan was ik niet op de hoogte. Dit en de kombinatie van het uitstellen van de grote beurt (20d km na kleine beurt) is fataal geweest voor de turbo. ben nu op zoek naar een gebruikte. Heb al een paar aanbiedingen via onderdelen.nl

Beste Experten; kan de slechte olie echt fataal zijn geweest en welke moet er dan in voortaan???

Bedankt. Erwin

Geer3469 (0), 18 jaar geleden

hallo, ik heb een vraag; ik heb sinds gister een v40 gekocht. 1.9 td rijd perfect maar nu las ik jou verhaal...moet er apart olie bij de turbo ? of pakt deze olie van de motor ? (dit is mijn eerste diesel)ik hoop op een reactie want volgens mij is dit best belangrijk!!

alvast bedankt! gerard

Erwin2931 (0), 18 jaar geleden

Nee, je moet er voor zorgen dat je goede motorolie in de motor doet. geen hema of gamma-olie maar van bv. elf, schell of valvoline. Zorg er ook voor dat je de motor goed warm rijdt voordat je hem vol belast en afhankelijk wat voor jouw auto voorgeschreven is de onderhoudsbeurten (10-15.000) aan te houden!
Veel dieselplezier!
Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.