Volvo 850 1996: 850R: Kachelradiator lek?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 Turbo

Sinds kort ben ik in het bezit van een 855R.
Bij de eerste poetsbeurt viel mij op dat het alleen bij vloerbedekking aan de bestuurderszijde nogal nat was. Vandaag de boel eens losgehaald, veel nattigheid. Lijkt op koelvloeistof. Is de kachelradiator lek of is er iets anders aan de hand? Veel werk om zoiets te vervangen? Denk het wel :(.
Bedankt voor het meedenken.

Groeten,

Marcel

marrrcel

Geplaatst door marrrcel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wauter (0) PRO, 12 jaar geleden

Koelvloeistof ruik je gauw genoeg. Zoete lucht, en voelt ook wat glibberig aan. Dit in tegenstelling tot water (hooguit muffe lucht).

Vervangen is te doen, kan zelfs zonder compleet verwijderen van dashboard.

marrrcel (0), 12 jaar geleden

Update:
Ondanks dat ik geen last had van beslagen/vette ramen, zoete lucht of noemenswaardig koelvloeistofverbruik was het inderdaad koelvloeistof. Die doordrenkte isolatiemat sprak natuurlijk voor zichzelf. Het euvel zat volgens mij bij de rubber ringen tussen het kachelhuis en de metalen koelvloeistofleidingen naar het schutbord. Voor de zekerheid heb ik de kachelradiator mee vervangen, want die sneuvelen wel vaker.


Op deze manier heb ik het droog gehouden. Stukkie stucloper en bakje eronder. Er komt aardig wat uit! Wees gewaarschuwd.

Groeten en bedankt voor het meedenken.

Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.