Volvo V40: aandrijfas T4

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 T4

schrapend geluidje in een rechter bocht, maar soms ook rechtuit.
Na alles uitgesloten te hebben ((Lager, nieuwe schijven en blokken)) , verdenk in mijn aandrijfas, en zeker het tussen lager!! is deze te vervangen, en is de as makkelijk uit de bak te trekken, of is het verstandig om de hele as te vervangen.

Geluidje is vrij monotoom tjip tjip tjip tjip tjip enz. soms rond de 80 km is het weg, en onder de 30 rechtuit hoor je het niet, in de rechterbocht vrij hard!

zeno

Geplaatst door zeno (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

zeno (0), 10 jaar geleden

Aandrijf vervangen, tussenlager was defect, maar het geluidje zit er nog in, ik weet het niet meer, ik ga het wiellager nog een keer vervangen, ik vermoed dat de vorige keer dat de wielflens er niet diep genoeg ingeperst was en dat bij het aandraaien van de asmoer er teveel druk op de buitensterand van het lager is komen te staan( en dat je nu het metalen stofkering hoor)

Niemand een dergelijke ervaring??????

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Ankerplaat komt niet tegen de schijf aan ?

zeno (0), 10 jaar geleden

Nee! ruimte genoeg, te eenvoudig
bedankt voor de reactie

zeno (0), 10 jaar geleden

Nieuw tussen lager geplaatst, de brom bij 80km is weg! maar mijn sleepgeluidje in een rechterbocht is er nog, tevens links achter remmen nagekeken het sleepje zou hier ook nog wel een vandaan kunnen komen,(klein slagje in de remschijf) maar de remschijven zijn recent afgedraaid)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.