Volvo 850: ABS gaat aan ook bij licht remmen

Bouwjaar: 1993

Mijn Volvo 850 2.5 10v uit 1993 heeft 220.000 km gelopen en sinds kort gaat de abs op de meest vreemde momenten in werking (vooral bij lagere snelheden).
dan begint het rempedaal te schokken en na een paar keer hoor ik een pomp geluid (rembekrachtiger???) remvloeistof is gecontroleerd en de remblokken ook,oja en het abs lampje brand trouwens niet.
een kennis van me zei dat ik de computer moest resetten maar ik heb geen idee hoe dat moet. WIE KAN MIJ HELPEN!!!!

mijn dank is groot!

volvo850

Geplaatst door volvo850 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Volvojohan (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk is één van de getande ringen bij één van de wielen waar de sensor van de ABS het draaien cq stilstaan van de wielen detecteerd dusdanig verroest dat er een aantal tanden niet meer door de sensor gedetecteerd worden en de electronica denkt dat het wiel op het moment van remmen stilstaat. Hierdoor treed de ABS in werking en de remdruk terug neemt tot de sensor weer een tandje ziet en het ABS systeem weer de gewone remdruk (van het remmen)op het wiel zet.
Dit veroorzaakt ook het schokken in het rempedaal

Johan

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

De bedrading van de voorste abs sensors moeten vervangen worden even naar de dealer die kan de regeleenheid uitlezen.
Die zal dan aangeven abs sensor lv en rv.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.