Volvo 850 1993: Olie in koelvloeistofresevoir

Bouwjaar: 1993, Transmissie: Automaat

Er staat een 850 glt hier met een olie/koelvloeistof mengsel in het reservoir, heb hem helemaal schoongemaakt maar na 10 minuten lopen zelfde probleem.
Ik heb de compressie gemeten en getest met een CO cilinderkoptester, beide prima in orde, ia het waarschijnlijk dat het toch de koppakking is of is er een mogelijkheid dat de radiateur inwendig lek is daar dit een dubbele radiateur is.(automaat)

fresen

Geplaatst door fresen (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Toevallig gister gehoord dat inwendige lekkage van de radiateur bij dit merk nog wel eens voorkomt. Een half jaar geleden kwam er ook iemand met 'n 945 automaat die ook 'n automaatrevisie had gehad door inwendige lekkage. Blijkt dus ook de radiateur te zijn geweest. Hij had de verroestte delen nog bij zich......
Automaatleidingen loskoppelen van de radiateur en de radiateur even iets onder druk zetten brengt misschien meer zekerheid....
Succes.

fresen (0), 19 jaar geleden

Hartelijk bedankt ga ik morgen direct proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.