Volvo 740: abs-probleem

Bouwjaar: 1990

van een 740 uit 1990 blijft soms het abs-lampje branden, en ook gaat het abs soms in werking zonder dat daar aanleiding toe is. Dit gebeurt alleen als ik al bijna stil sta, je voelt dan het rempedaal trillen.Heeft iemand een idee wat dit kan wezen?
Alvast bedankt.

harry4180

Geplaatst door harry4180 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JanSpeed5132 (0), 18 jaar geleden

trillen: als het glad is is normaal. Het ABS is dan in werking.
Als het ABS lampje aan gaat is er wel iets mis.
Ik zou eerst eens beide sensor tandwielen (achter de voorschijven) schoon borstelen met bv een koperborsteltje
Achter zit er alleen een sensor in het differentieelhuis de gehele achteras wordt dus geregeld met 1 sensor, de sensorring zit in het differentieel. Soms zit er enig ijzervijlsel in de diff-olie en gaat dit aan de sensor zitten. Dit verstoord het magnetisch veld op een verkeerde manier waardoor de sensor geen pulsen meer kan genereren.(de pulsen moeten worden gegenereerd door de pulsring, het ijzervijlsel mag dat niet verstoren.) Olie verversen, sensor loshalen, schoon maken, sensor stekkercontacten ook schoon maken , terugzetten en dan nog eens proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.