Volvo 740: Probleem!

Bouwjaar: 1988

Dag,
Ik heb een 740 uit 88 met gasinbouw, die al een tijd slecht tot niet loopt op benzine! Nu is hij er helemaal mee opgehouden. De auto start niet (op benzine). ANWB erbij gehad deze kan niets vinden en suggereerde om de ontsteking na te kijken. Bougies en verdelerkap vervangen en alle bougies geven vonken dus dat probleem is opgelost, maar de auto start niet. Kom er niet verder mee en heb dus wat hulp nodig. Ben eventueel op zoek naat iemand in de buurt van Nijmegen die tijd en zin heeft om ernaar te kijken eventueel tegen betaling uiteraard. ik ben bereikbaar via mail reaux78@hotmail.com of mobiel 06-24776556
Alvast bedankt, Ronald Arnts

Ro9856

Geplaatst door Ro9856 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je auto op gas wel reed heb je de bougies enz. waarschijnlijk voor niets vervangen bij auto's uit die tijd werd nog niet automatisch gestart op benzine en als zodanig werd het benzinesysteem vaak helemaal niet gebruikt en ik denk dat je dat eens na moet kijken zoals de pomp het filter de carburateur met sproeiers of evt.het injectiesysteem.

mjbouta (0), 18 jaar geleden

Ik heb exact hetzelfde probleem gehad met een B23KH blok (caburateur). Het heeft mij een hoop zoeken en tijd gekost om het probleem te achterhalen, maar uiteindelijk is het in de volgende volgorde wel weer voor elkaar gekomen:

- Bobine vervangen (werd te heet en raakte ontregeld met als gevolg een afslaande motor)
- Bougiekabels, bougies, rotor en verdelerkap vervangen (ik had wel een vonk, maar deze was te zwak om op LPG te kunnen starten, kwam ook door de kapotte bobine)
- Alle pakkingen vervangen van inlaat, uitlaat en carburateur (valse lucht, op te sporen met draaiende motor en een bus deospray)
- Carb. geheel gedemonteerd en schoongemaakt (was vies en ik miste een sproeier, waardoor de motor op benzine erg beroerd liep).

Uiteindelijk rijdt de auto weer goed en dingen als uitval en backfire zijn al een flinke tijd achterwege gebleven.

Succes,

Meindert Bouta

Ro9856 (0), 18 jaar geleden

Dank jullie wel voor de tips. Auto start inmiddels weer en nu ik toch bezig was meteen maar de kleppen gesteld. Hoop dat ie nu ook beter op benzine loopt anders zal ik eens aan de slag gaan met de carburateur.

Ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.