Volvo 740 1990: starten in P of N

Bouwjaar: 1990, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2300

Hallo,

Ik ben met een volvo 740 bezig, nou heb ik het volgende probleem; Het is een automaat en bij het starten moet dan de keuze hendel in de P of N staan, maar nu start hij zowieso niet meer in de N en in de stand P wil hij ook bijna niet meer starten. Na een aantal keren de hendel heen en weer bewegen start de auto dan. Weet iemand mischien hoe ik dit kan oplossen? zitten er mischien sensoren onder de keuzehendel?

Alvast Bedankt! Groeten Peter.

Peter--passat

Geplaatst door Peter--passat (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvov4011860 (0), 18 jaar geleden

Dan zal waarschijnlijk de schakelstand sensor op de versnelingsbak defect zijn .
Zit aan de zijkant van de bak.

previa (0), 18 jaar geleden

Een Volvo 740 automaat kan je zowel in N als in P starten normaal gesproken. Verder zit er een contactblok op de keuzehendel van de schakelpook, niet op de bak. Het contactblok bevindt zich onder de afdekplaat waar ook die "borstel" in zit.
Om die te verwijderen, moet je eerst de afdekplaat verwijderen waar de handrem in heen en weer beweegt. Hierna asbak en zekeringklep verwijderen en je kan de schroeven van de afdekplaat van de automaakpook bereiken.

Peter--passat (0), 18 jaar geleden

Bedankt ik heb het inmiddels gerepareerd. peter jouw uitleg klopte perfekt! Ik heb de kapjes verwijderd en de contact puntjes schoon gemaakt en in de contactpray gezet, en hij start weer in de P en N. Ik heb nog geen uur werk gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.