Volvo V40: Accu laadt niet bij

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16valve

Hoop dat iemand me kan helpen, heb weinig verstand van auto's maar geen geld voor de garage.
Mijn auto loopt al een jaar zonder problemen, gisteren even boodschappen doen en toen ik terug kwam na een half uur deed hij niets meer alleen een beetje tikken. Dacht dat de accu leeg was dus proberen aan te duwen
Hij starte weer maar viel snel weer weg. Daarna aangetrokken met een sleepkabel 2 minuten gereden en hij viel weer uit. Weer overgestart met een andere auto en hij deed het weer meteen een flink stuk gereden.
Even gestopt maar starte dara weer prima
Toen naar het tankstaion bij stationair lopen viel hij uit en ging niet meer aan de praat.

Bij overstarten even aanspringen een hoop getik en dan is hij weer weg. Het lampje van de immobiliser brandt maar gaat uit zodra hij loopt.

Toen maar de accu vervangen en naar huis gereden, opeens de toerenteller en de km teller weg die vielen gewoon omlaag ook begon de auto te stotteren. Nu doet hij niets meer. Bij overstarten loopt hij heel even maar valt weer weg.

Ik denk dat de Accu niet bijladt tijdens het rijden mar ja wie ben ik :)

Alle kabels doorgemeten en alle onderdelen bevatten hetzelfde voltage.

Heb ik nu voor niets een nieuwe accu gekocht? Ik woon vlak bij d volvo fabriek en een buur werkt daar ook hij kwam even kijken en zei dat als de accu los was geweest de auto moest resetten, kan het zijn dat hij daarom niets doet? De nieuwe accu is helemaal leeg en hangt nu aan de lader hoop dat hi morgenvroeg wat doet. Maar ik vetrouw het voor geen meter.
Ben een vrouw zonder verstand van auto's wel een handige Pa die in deze helaas ook niet weet wat het is.

Kan iemand me een tip geven waar ik nog kan zoeken? Heb de auto dringend nodig maar even geen budget om de auto naar de garage te brengen.

Li@1

Geplaatst door Li@1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Highway (135) PRO, 13 jaar geleden

voel eens aan de accupoolklem of deze niet warm wordt. Daar zal wel het probleem zitten. De blek waar de kabel aan de klem zit.

Li@1 (0), 13 jaar geleden

Als hij warm is wat moet ik dan doen? want de originele volvo accu is vervangen door een andere naar mijn mening allebei goed de laatste is sowieso gisteren pas gekocht.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

laad spanning meten moet ongeveer 14,2 volt zijn bij draaiende motor, brandt het accu lampje met contact aan? dus auto niet starten
succes jan

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

Denk dat je dynamo overleden is.

Li@1 (0), 13 jaar geleden

Het probleem is dat er te pas en te onpas allerlei lampjes aangaan dus ook dat van de accu maar niet altijd.
De Dynamo was het niet volgens iemand die er naar gekeken heeft.
Ik moet wel zeggen dat de oorspronkelijke accu wt wit blauw schuim bij de accupool had.

Li@1 (0), 13 jaar geleden

Hoi
De accu heeft de hele nacht bijgeladen net in de auto gezet en hij start gewoon, durf er alleen niet mee te rijden omdat het accu lampje op t dashboard blijft branden en dat uitroepteken van de remmen.
De spanning op de accu is doorgemeten en is 13,4
Is de dynamo nu stuk?

Li@1 (0), 13 jaar geleden

Spanning op de dynamo is er niet blijkt nu, echter denkt mijn vader nu dat het misschien de zekering is die de dynamo stroom geeft. Onder het stuur zitten wat zekeringen maar nergens staat aangegeven waar die zekering zit. Volgens hem zit daar geen zekering naar het Dynamo.
Onze uiterstklantvriendelijk volvo dealer kan me niet verder helpen dan mag je meteen je auto daarlaten en maar afwachten wat het geintje gaat kosten :(
Iemand nog ideeen?

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

Zover ik weet is er ook geen zekering voor de dynamo, je dynamo is gewoon kapot, even een andere halen op de sloop, of deze laten reviseren dan is je probleem opgelost, en je vader zal het wel goed bedoelen, maar hij komt iedere keer met dingen die niet kloppen, laat hem er dan aub afblijven en laat er iemand met verstand van auto,s naar kijken, je kunt je dynamo ook laten doormeten, weet je gelijk of hij goed is of niet, maar weet bijna zeker dat het je dynamo is.
Succes verder, groeten Kees.

Li@1 (0), 13 jaar geleden

Net bij een plaatselijke garage geweest die man zo aardig even voor me te kijken en zijn vermoeden was idd het Dynamo. Ik las eerder dat het ook vieze koppen konden zijn dus dat is nog even de vraag. een Dynamo op de sloop kost 50 euro dat lijkt me redelijk toch?
Nu nog iemand vinden die onder de auto wil kuipen.
@ Km na de garage gereden en nu doet de auto weer helemaal niets

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

50 euro is een normale prijs voor een dynamo, en echt moeilijk is het niet om die te vervangen, zou het eens vragen bij die plaatselijke garage of hun dat niet voor je kunnen doen, dat duurt meestal maar een uurtje of zo, dus moet het wel meevallen wat het gaat kosten.

bormie (0) PRO, 13 jaar geleden

accu klemmen warm na starten.
accu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Highway (135) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Highway]voel eens aan de accupoolklem of deze niet warm wordt. Daar zal wel het probleem zitten. De plek waar de kabel aan de klem zit.[/quote]
Net zo als Bornie zegt.
Als het daar warm wordt vooral na het starten de kabel vervangen of repareren.
Doorsolderen lees ik hier. gebruik zoeken maar eens. Het is mijn nog niet gelukt, maar het schijnt wel te kunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.