Volvo V40: motor vervangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900cc

hallo allemaal, wie kan mij helpen met het volgende probleem.
de motor met mechanische pomp van mn V40 is kapot gedraaid, nu wil ik een andere motor monteren van een S40 maar met electrische pomp en common rail verstuivers. Is dat mogelijk zonder al teveel problemen want heb de computer niet in mn bezit van de electrische verstuiverpomp. kan ik eventueel een computer van de sloop halen of vertel ik nu het onmogelijke??
bij voorbaat dank

lexx

Geplaatst door lexx (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Onmogelijk is een groot woord, maar het gaat niet zo maar werken.
Vanwege de anti-diefstal systemen in de auto zal er op zijn minst een en ander gecodeerd moeten worden door de dealer.
Ik zou dat eerst eens uitzoeken of dat mogelijk is.

Heb je de kabelboom uit de S40 er ook bij? Want anders gaat het zo wie zo niet.

lexx (0), 13 jaar geleden

De hoofdkabelboom is doorgeknipt dus daar heb ik niet veel meer aan maar vanaf de de electrische verstuiverpomp is de kabelboom wel aanwezig en aan het eind zit er een stekker dus waarschijnlijk is ie daar losgekoppeld van de kabelboom die naar de computer loopt.

lexx (0), 13 jaar geleden

is dat toevallig geen aparte computer om de pomp te sturen?

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Zoals oldford al schrijft, zonder hoofdkabelboom en de diverse bedradingsschema's van beide auto's moet je er niet aan beginnen..............
Alles is te maken,.... maar dan moet je wel de juiste gegevens (bedradingsschema's) EN de juiste materialen EN de technische inzicht hebben om dergelijke omzetting te kunnen doen !!
Je moet namelijk de "nieuwe" complete motorkabelboom incl. motorregeleenheid compleet monteren in en aan de "oude" kabelboom..........

De computer stuurt niet alleen de pomp aan (regelt de brandstofdruk), maar stuurt ook de injectoren aan met een aanzienlijk hoger voltage als 12 Volt !!

En kan de "nieuwe" motorregeleenheid overweg met de "oude" immobilizer, en met het snelheidssignaal, en de aansturing van de airco enz enz....

lexx (0), 13 jaar geleden

ik heb alles es goed bekeken en de kabelboom op de (nieuwe) motor heeft precies dezelfde aansluitingen zoals op de kapotte motor en aan de injectoren zitten er geen electrische aansluitingen dus die worden niet electrisch aangestuurd, alleen van de pomp op de (nieuwe) motor vertrekt er een extra 7aderige kabelboom. Heb ik het mis en praat ik dan niet over common rail??
ik denk dat het een motor is van een volvo die geleverd is met directe inspuiting bjr 1999 2000.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.