Volvo V40: V40 diesel 1999 rijdt niet harder als 135,verminderde accelareti

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 diesel

Al enige tijd heeft auto een max snelheid van 135KMh en verminderde accelaratie. Bij de garage, een gebruikte Volvo specialist, is auto met de klacht onderzocht en mij wordt telkenmale na een onderhoudsbeurt verteld dat er niets te vinden is. Verbruik is verder normaal tussen 1:17 en 1:18, verbruikt geen olie en water, start goed en heeft inmiddels de nodige Km gereden. Probleem openbaarde zich bij plus minus 250.000 en auto heeft inmiddels 360.000 op de teller.

In afwachting!

Groeten Alex

alex2503

Geplaatst door alex2503 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Uitlaat verstopt? Heeft de auto een turbo?

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Een keer klepspeling laten contoleren er zullen wel een paar kleppen "strak" staan !!

alex2503 (0), 13 jaar geleden

Mijne heren, Uitlaat is niet verstopt en yes turbo aanwezig. Tijdens "stadsverkeer" merk je eigenlijk niets ,echter bij versnellen in drie om op de autobaan te komen schiet vermogen tekort. Bij vernieuwen nokkenas riem heb ik garage gevraagd om kleppen en zo te controleren. Volgens garage was allles goed. Echter bij ontstaan probleem was riem voor aandrijving dynamo geknapt en vervangen in een plaatselijke garage. Deze riem bleek volgens reguliere garage verkeerd gemonteerd te zijn, omdat de auto na enige tijd stilviel. Garage heeft toen nieuwe dynamo en riem gemonteerd. Zij zeggen dat wellicht toen de timing niet goed meer was en een klep niet goed funcioneerd. Dus terug naar de kleppen dus?

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Aha, dat is een ander verhaal, een D4192T2 met een vastgeslagen vrijloop van de dynamo waardoor de multiriem er af loopt/kapot loopt en tussen de distributie kruipt waardoor de distributie van tijd af gaat en het positioneringsnokje van het nokkenastandwiel afbreekt !!

Ik gok dat het nokje (wat er voor zorgt dat het tandwiel op de juiste posite op de nokkenas zit) dat dit nokje er af is geslagen bij bovenstaande aktie.
Daardoor kan de nokkenas +/- 1 a 2 tanden verkeerd staan zonder dat het gezien word, want het tandwiel staat immers WEL op het merkteken !!
En dit word alleen gezien als het nokkenastandwiel even van de nokkenas gepakt word.

Ik heb dit al meerdere keren meegemaakt.

alex2503 (0), 13 jaar geleden

Beste Volvo specialist, hartelijk dank voor je oplossing. Op welke kosten moet ik ongeveer rekenen om dit probleem op te lossen? Welke garages kan je me aanbevelen in de buurt van Venlo of Tiel? Groeten Alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.