Volvo XC90 2004: achteruitrij lamp en parkeersensor werken beide niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4D, Motorinhoud (cc): 2400

Ik heb een Volvo XC90 die helemaal geen storing aangeeft maar waarbij mijn achteruit rij licht en ook mijn parkeersensoren niet werken. Als ik in de handleiding kijk dan zie ik waar deze zekeringen achterin de kofferbak zitten en heb deze dan ook gecontroleerd. Deze waren alle OK voor de parkeersensoren maar die van de achteruitrijlicht kan ik zo even niet terug vinden.
Volgens een collega hangen deze 2 problemen met elkaar samen en hebben deze 1 zekering die vervangen moet worden. Maar niemand weet welke dat is wie kan mij hierbij helpen want zelf weet ik het niet meer.

Alvast bedankt

m_amallah

Geplaatst door m_amallah (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

rensk001 (0) PRO, 10 jaar geleden

Links in de koffer relais RMI4 controleren. Deze stuurt de achteruitrijlampen aan en indirect ook de parkingsupport.
Even ruitlen met een ander relais welke er naast zit.

m_amallah (0), 10 jaar geleden

Top man ik ga deze straks controleren en zal zeker wat laten horen.

m_amallah (0), 10 jaar geleden

Waar en hoe staat deze omschreven. Ik vindt niks terug in het onderhoud en service boekje van volvo op blz 184

Highway (120) PRO, 10 jaar geleden

Rmi4 staat op de zekering kast.

m_amallah (0), 10 jaar geleden

Ik heb wel eenREM H 12217799 en heb overal gezocht maar vindt de RMI4 enkel op een ander type zekeringkast. Spreken we hier dan nog altijd over dezelfde auto? De xc90 van 2004? Ik heb overal op verschillende forums gechekt en ja inderdaad die zekering maar het waren over het algemeen de S60 modellen vandaar mijn rare vraag of we over hetzelfde spreken en ik ben u dankbaar voor is vrijwillige hulp.

Highway (120) PRO, 10 jaar geleden

http://ww2.justanswer.com/uploads/eurote...

Als je hier goed kijkt zie je relais 4 aan de bovenste rij. Als het goed is staat ergens bij het relais in het zwarte gedeelte RMI4 of een ander nummer.

m_amallah (0), 10 jaar geleden

Ik heb het probleem gevonden de RMI 4 was in orde maar de achteruit rij schakelaar was kapot heb deze vervangen en is volledig in orde. Alles werkt wert was wel een hele klus. Bedankt allemaal en met deze link heb ik m kunnen vervangen http://forums.swedespeed.com/showthread....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.