Volvo V70: afslaan na overschakelen benzine/lpg

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 170pk

Onze v70 slaat af na het automatisch overschakelen naar lpg. Installatie is g3 van vialle. Op benzine geen problemen; op gas ook niet., alleen na het overschakelen. Het is net of hij te weinig lpg krijgt na het overschakelen. Met het gaspedaal kun je hem aan de praat houden. Als je een km verder bent is er geen probleem meer.
Weet iemand een oplossing?

M.vr.gr., Rob

robbbie

Geplaatst door robbbie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Haenzel (0), 13 jaar geleden

Ja, lpg computer onmiddelijk laten uitlezen door een specialist. Het lijkt erop dat de ecu na het omschakelen enige tijd nodig heeft om het mengsel optimaal te krijgen. Je wilt absoluut niet dat de motor te schraal loopt op LPG...Ik zeg niet dat het zo is maar zou het wel uitsluiten....

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Mee eens, lijkt erop dat het zelflerende systeem (wat overigens in de benzine computer zit) enige tijd nodig heeft om het mengsel goed te krijgen.
Eenvoudig te controleren door met EOBD de zogenaamde "Long term Fuel Trim" uit te laten lezen op benzine en dan op LPG als de motor goed loopt.

robbbie (0), 13 jaar geleden

bedankt voor jullie antwoord. Kan iedere garage dit uitlezen of alleen de gasspecialist?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Met EOBD de benzine-computer uitlezen kunnen heel veel garages.
De lpg-computer is iets voor de lpg-specialist. Daar zullen niet veel (of geen) garages de apparatuur voor hebben.

robbbie (0), 13 jaar geleden

Toch zit het volgens mij in het lpg-circuit. Heb laatst 10 dgn in Schotland op benzine gereden (lpg slecht te verkrijgen in het gebied waar we zaten) en totaal geen problemen gehad.
Hij krijgt te weinig gas. Ik heb laatst met de apk uit laten lezen. Waarschijnlijk de gascomputer, vertelden ze me, want die was vochtig geweest. Maar dan kan hij toch voor de rest niet zonder problemen rijden? Ik zit zelf te denken aan een klep of membraan wat even blijft hangen na het overschakelen.
Ik wil jullie oplossing niet ter discussie stellen, maar dadelijk ben ik weer 200 euro kwijt, zonder dat ik iets verder kom.
M.vr.gr., Rob

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de motor op benzine goed loopt, en je zelf ook al het idee hebt dat het mengsel op gas te arm is, hoef je dat niet apart te bevestigen.
Maak dan een afspraak met een lpg-specialist.

robbbie (0), 13 jaar geleden

Dat was de lpg-specialist. Die wist t kennelijk ook niet.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Andere lpg-specialist zoeken.

robbbie (0), 13 jaar geleden

Ben bij specialist in Son geweest. De gaspomp is aan het einde van de levensduur en heeft bij het overschakelen als de motor warm is, niet voldoende tijd om genoeg druk op te bouwen.
Bovendien stonden 3 van de gebogen pijpjes in het inlaattraject scheef en was er een kapot. Ook hebben ze alle 5 injectoren vastgezet. Hier zat speling op en trokken daardoor valse lucht.
Nu 2 weken mee gereden en geen emissiestoring meer. Motor loopt aanzienlijk beter. Ga in het voorjaar de pomp vervangen (als ie het tenminste volhoudt). Het wat mindere overschakelen benz/gas neem ik tot die tijd op de koop toe.
Bedankt voor het meedenken.
Rob

robbbie (0), 12 jaar geleden

ff update. Heb nu een gereviseerde pomp laten monteren bij Rienks Scholing in Liempde: prima service en helft van het geld!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.