Volvo V40: Afstellen stang van versnellingsbak.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Heb de versnellingsbak eraf gehad om een nieuwe koppeling te monteren, heb de stang onder de pook naar de versnellingsbak ook los gehad, maar nu krijg ik hem niet fatsoenlijk afgestelt, alles doet het maar krijg hem niet in zijn 5, moet ik de stang nu iets naar achteren schuiven??

Taunusatmocossie

Geplaatst door Taunusatmocossie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (135) PRO, 13 jaar geleden

Nee, de bout 13 een beetje oplossen en dan een klein milimetertje verschuiven naar links of rechts. Eerst een krasje zetten is het makkelijkst.

Ik denk zelf als je de schakelstangbusjes vervangt dat het opgelost is, of je moet de stang los gemaakt hebben bij de bout 13 en niet dat M6 boutje.

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

Heb inderdaad dat boutje 13 losgehaald omdat ik die m6 niet los kreeg, en was vergten om het af te tekenen, hij heeft altijd goed geschakeld, en heb hem met afstellen ook al gehad dat zijn 5 het wel deed, maar toen deden de 1 en 2 het niet meer, en heb ook gehad dat zijn achteruit het niet meer deed, maar dat heb ik nu wel weer, maar zijn 5 heb ik nog niet, nu wilde ik weten of de stang dan naar achteren of naar voren dus verder op de stang moet, ik dacht zelf nog verder op de stang schuiven omdat ik denk dat de pook niet ver genoeg naar voren kan om zijn 5 in te schakelen, maar er is dus geen trucje voor?

Highway (135) PRO, 13 jaar geleden

nee, streepje zetten en naar links of rechts draaien. Het verdraaien is niet meer dan een haar.

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

Ok, bedankt, ga dat morgen proberen, dat het erg nauw komt had ik al door.

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

Het is gelukt, was echt maar een millimeter verschuiven en toen was het goed, dat het zo nauw komt zeg, bedankt nog voor de info, dit topic kan afgesloten worden.

Highway (135) PRO, 13 jaar geleden

bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.