Volvo V40: Onregelmatige airco

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDi

Sinds 2 jaar doet de airco van mijn Volvo V40 vreemd. In maart 2011 heb ik een airco servicebeurt en aircofresh laten uitvoeren, echter heeft dit het probleem niet verholpen.
Het probleem is als volgt:
Als ik de airco op een vaste stand zet, bijvoorbeeld 3 of 4, dan blaast deze zeer onregelmatig hard en dan weer zacht. Bij de garage vertelde men dat dit normaal is bij een automatische airco, voorheen blies de airco wel met een constante kracht als ik hem op een vaste stand zette.
Daarnaast slaat de ventilator in het motorcompartiment vaak aan als ik de airco aan heb staan. Als ik de airco uit heb staan gebeurt dit niet. Dit gebeurt zelfs als ik net onderweg ben en de motor nog niet eens warm is.
Komt iemand dit bekend voor?

Meijer_RJW

Geplaatst door Meijer_RJW (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Herman BMW (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat je ventilator in je motorcompartiment aan gaat is om lucht door je condensor te verkrijgen zodat je koudemiddel van gas omgaat naar vloeibaar.
Wat betreft je binnen ventilator kan je kachelweerstand defect zijn , maar er is ook een schrijver dat je CCM (climate controle module) de boosdoener is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.