Volvo V70: Airbag SRS probleem

Bouwjaar: 1999

Lampje ging branden na ca. 2minuten op contactstand II had gestaan en daarna doorgestart te hebben. Ik was navigatie aan het instellen dus geen rare capriolen.
Garage heeft computer uitgelezen, en geeft inderdaad storing aan. Storing zit op "zijairbag". Hebben het systeem verbindingen laten doormeten en signaal komt terug waardoor eerste verdenking niet op bekabeling ligt.

Zal een vervolg afspraak moeten maken voor een diepgaander onderzoek.

Iemand ervaring/suggesties.. richting?

Alvast erg bedankt.

Koen

Koenkummel

Geplaatst door Koenkummel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Koenkummel (0), 18 jaar geleden

Moet hier nog even aan toevoegen dat er een te hoge weerstand gemeten (bij deze zijairbag) wordt en daardoor de foutmelding gegeven wordt. Systeem kan dus ook niet gereset worden..en blijft inactief tot opgelost is.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meten met weerstand kan zeer gevaarlijk zijn.
Meten aan het airbag systeem raad ik ook sterk af.
Je omh meter kan zomaar een airbag activeren doe dat dus nooit.
Er bestaat een kans dat de Zijairbag defect is.
De dealer heeft er een shunt voor als dan de storing gereset kan worden is de airbag defect.

Koenkummel (0), 18 jaar geleden

Dank voor de wijze lessen, zal de heren technici de waarschuwing doorgeven.. zit niet echt te wachten op een balonnenfestijn in mijn auto ;-) ! Zal laten weten hoe het afloopt!

mansiemanta6851 (0), 18 jaar geleden

Heb hetzelfde met m'n V40 van november 1999.
Hierbij blijft ook het SRS lampje (irritant rood) branden.
Is tot 4 maal toe gereset door dealer maar komt de ene keer na 100 meter en de volgende keer pas na 2 dagen weer terug.
Leer er mee leven (rijden)want eind jan. verwacht ik mijn nwe V50 maar het is toch irritant. Volgens de specialisten is het een los contact in het (gesloten) SRS systeem, dwz. een los contact of iets in die geest. Wordt dus zoeken geblazen met die Airbags en SIPS....succes!

Koenkummel (0), 18 jaar geleden

Alle verbidingen zijn gechecked en met shunt kon systeem gereset worden. Zijairbag is inderdaad defect ca. 250ex btw en inbouw. Twijfel nog over nieuwe of gewoon een hele 2e hands stoel met zijairbag erin; dit laatste scheelt zeker 1/2x het bedrag.

Koenkummel (0), 18 jaar geleden

Auto gisteren bij garage geweest. Daar hebben ze voor de zekerheid toch stekkerverbindingen bij stoel doorgesoldeert. Daarmee was het probleem meteen opgelost. Had ondertussen al een 2e hands stoel bij Autorima geregeld en Airbag eruitgehaald. Dit was achteraf dus niet nodig. Doorsolderen van contacten is blijkbaar eerste wat je sowieso moet doen bij airbag storing.
rode lampjes is weer uit.. en de ballonnetjes staan weer op scherp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.