Volvo V40: Airco

Bouwjaar: 1997

Wie kan mij zeggen of je de airco moet laten reinigen of bijvullen.

De een zegt dat dat de grootste onzin is en de ander zegt weer dat je dat 1 keer paar jaar moet laten uitvoeren bij een erkent bedrijf.

Heb pas zelf een busje gekocht dat een frisse lucht geeft en bacterien doodt in de leidingen van de airco. Moet je in de auto aanzetten, geeft vanzelf een spuitnevel en de airco dan op circuleren zetten en dat zou ook voldoende zijn.

Als ik toch de airco wil laten bijvullen (als dat moet) en laten reinigen waar moet ik dan op rekenen qua kosten??

Enige adressen regio Rotterdam???

v40

Geplaatst door v40 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je geen airco problemen hebt moet je er niet veel aan doen.
Je kunt bij een Volvo dealer of aircoservicestation een test laten doen. Ook een eenvoudige manier is door de Airco op koud te zetten en dan voelen of er een leidingen koud wordt en ook in de auto. Als je dan luisterd of de aircopomp regelmatig inslaat en niet in en uit blijft schakelen kun je er vanuit gaan dat er niet veel mis is met de airco.

Ik ken een soort gelijk produkt om de airco te reinigen maar dan moet je ook een apparaat bij hebben om het spul in het flesje te laten verdampen, maar misschien heb jij iets anders.
Het spul dat wij hebben met het apparaat werkt goed.

Voor adressen in de regio rotterdam verwijs ik je naar internet of de gouden gids.

dylantje (0), 19 jaar geleden

airo kan niet gevuld worden het is een gesloten systeem zoals een koelkast dus of hij doet het of hij is kapot, en dan krijg je meer kosten dan alleen 'bijvullen'. forte airco cleaner werkt super en zorg dat je de airco regelmatig laat lopen ook en juist ook in de winter en laat je geen geld uit de zak kloppen door bijvullen kijk of hij koud word en dan doet hij het dus suc6 frank

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarom zou een airco niet gevuld kunnen worden?. Er zitten daartoe speciale ventielen op het systeem.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Een airco kan wel degelijk gevuld worden. De vergelijk met een koelkast gaat enigszins mank aamgezien dat een stationair ding is en dus niet onderhevig aan schokken en trillen zoals in het vooronder van een auto. Daarnaast zijn alle verbindingen gesoldeert.
Bij een auto niet, wat dus in samengaan met de trilingen lekages teweeg kan brengen.
Een airco die zijn werk goed doet ( dus echt goed koud wordt) is goed gevuld.
Een airco welke een vermindered koude opbrengst heeft zou een minder vulling kunnen hebben, daarna volgt het niveau van het helemaal niet meer aanslaan (koppelen) van de airco omdat de drukschakelaar dat voorkomt.
Indien je dus een probleem hebt met het niet meer koppelen zou je de drukschakelaar even kunnen overbruggen en dan kijken of er wel wordt gekoppeld. De conclusie kan dan zijn dat er bij wel koppelen te weinig freon in het systeem zit, en bij niet koppelen dat er wat anders aan de hand is.
Je kunt met het middel door V 40 beschreven niet de leidingen schoonmaken. Althans niet inwendig, wel wordt de nevel door het koude element getrokken ( recirculatie) wat een gunstig effect op de daaropgebouwde bacteriencultuur kan hebben. Indien er in de auto gerookt wordt is de vervuiling van dit element wat ivm oppervlakte vertgrotong uit een hoop naast elkaar geplaatste lamellen bestaat nog erger en kan zelfs bijna dicht gaan zitten. Tip !!
Zorg dat je bij het element kan, koop een ovenreiniger en spuit dat over het element heen. Laat het zijn ontvettende/reinigende werk doen en spoel schoon.
Aangezien dit dus in de auto moet gebeuren zou ik er een warme dag voor uitkiezen opdat het gemorste water sneller verdwijnt en uiteraard een bak er onder.

dylantje (0), 19 jaar geleden

oke bedankt ik heb dus weer wat geleerd maar mijn verhaal heb ik ook van een airco specialist? dus beide een beetje waar? en wat is dan ong de temperatuur wat uit de uitlaten moet komen? frank

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Sorry Frank, maar vertel deze "specialist" maar dat hij terug naar de aircoschool moet.
Temp welke uit de airco komt daar heb ik niet echt zicht op, maar is ook afhankelijk van de omgevingstemperatur en het oppervlak van of voor de koeling. Hij moet gewoon koud zijn opdat je er een aangenaam gevoel bij hebt en geen lauwe bries om je heen voelt.
Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.