Volvo V40: Airco aan.... vermogen minder?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16V

Goedenavond allemaal,

Klein probleempje met mijn V40 waar ik toch wel dik tevreden mee ben. Wanneer ik de Climate control aanzet, rijd mijn auto ineens niet meer lekker. Het lijkt dan alsof ineens alle vermogen wegvalt tot een minimum. Acceleratie is dan ook bijna niks meer van over, en het lijkt alsof gas geven hakkelend gebeurt.

Airco/Climate Control uit en auto rijdt weer goed zoals altijd. Iemand suggesties waar te zoeken?

Alvast bedankt voor de reacties,

Marco

marco.ridder

Geplaatst door marco.ridder (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2205) PRO, 11 jaar geleden

Een airco pakt een procent of 5 tot 10 weg van het vermogen, het motormanagment systeem zou deze extra vraag naar vermogen moeten compenseren.
Ik zou hem eens uit laten lezen op storingen.

Pascal Limpens (0) PRO, 11 jaar geleden

De airco zit gekoppeld aan een volgassensor. Deze schakelt de airco tijdelijk uit als de motor veel vermogen moet leveren. Kan zijn dat deze sensor stuk is. Even laten uitlezen.

Succes, Pascal

marco.ridder (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de tips, komende week tijd over en dan even bij de dealer stoppen. Daarna laat ik weten wat de diagnose is. In ieder geval hoop ik dat er iets gevonden wordt.

Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.