Volvo XC90 2003: Airco probleem en rammel bij optrekken

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: D5 geartronic, Motorinhoud (cc): 2500

Airco

Tijdens erg warme omstandigheden op vakantie met een buiten temperatuur van 30 graden hielt de airco het voor gezien. Als je hem echter een tijdje uitzet, doet hij het weer. De dealer had aangegeven dat de verdamper lekt zou zijn, echter er bleek 1100 gram in te zitten op een maximale vulling van 1300 gram. Bij deze rit had ik er ook een lichte caravan van ongeveer 800 kilo aan hangen. Later bleek dit probleem ook zonder aanhanger op te treden na ongeveer 20 minuten. Telkens na het uitschakelen en wachten, doet de airco het weer. Wat is hier defect?

Ronkend geluid
Bij het optrekken in de vierde of vijfde versnelling hoor ik een ronkend geluid. Bij een heuvel of berg en zeker met de caravan is het heviger, echter als ik terugschakel of de geartronic doet dit, is het weg. Er is geen sprake van veel olie verbruik oid. Wat kan hier aan de hand zijn?

Jaapxc90

Geplaatst door Jaapxc90 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Pascal Limpens (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat de airco betreft, laat de spelling van de magneetkoppeling opnieuw afstellen dan is je probleem opgelost. Wel ff niet naar de dealer gaan want zij verkopen je liever een nieuwe pomp. Volgens de dealer is het niet mogelijk om een koppeling af te stellen dus kassa voor de dealer.

Succes, Pascal

rensk001 (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit zegt niet elke dealer. Bij ons word eerst de koppelingspleet afgesteld.Misschien heb jij slechte ervaring met een dealer.

Jaapxc90 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, ik zal dit bij de volgende beurt laten verhelpen. Ik heb nog wel beneiuwd naar het ronkende geluid bij het optrekken met volle belading en caravan als ik een berg op ga.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.