Volvo V50: Airco probleem V50

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Ik heb al anderhalf jaar een Volvo V50 en de airco doet t eigenlijk al die tijd al niet goed. Op warme dagen, in de ACC stand, begint de airco zeker te koelen maar na een paar minuten wordt de lucht vanzelf weer warmer en begint er een vreemd luchtje uit de blazers te komen.
Ik heb de airco net, het is nu savonds en koeler, getest tijdens het rijden en nu blijft ie het wel doen. Er is een duidelijk verschil tussen de airco stand aan en uit! En hij blijft het dan ook doen.

De vloeistof voor het koelsysteem aan de linkerzijde onder de motorkap is gevuld tot aan de max streep. Ik kom er niet achter wat het nou kan zijn. ik neem aan dat de airco nog wel functioneert want net deed ie het dus gewoon, maar bij hogere temperaturen trekt die het niet.

Wie weet raad?!
Bij voorbaat dank

JP de Hille

Geplaatst door JP de Hille (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

lucien02 (0), 12 jaar geleden

laten controleren op lekkage en airco vloeistof bijvullen ( is een gesloten systeem ) het koelsysteem is niet hetzelfde als het airco systeem.

Highway (125) PRO, 12 jaar geleden

Spleet van de airco koppeling controleren.

mgtje1005 (0), 12 jaar geleden

Bij mijn v50 zefde bouwjaar het zelfde probleem gehad heb de airco opnieuw laten controleren en bijvullen , en werkt nu weer prima sucses

JP de Hille (0), 12 jaar geleden

Ik neem aan dat dat niet een al te duur grapje is? In ieder geval bedankt voor jullie reacties!
top!

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Als het alleen vacumeren en vullen is valt het wel mee.
Is de airco lek dan kan het maar zo tussen de 500/1000 euro kosten.

mgtje1005 (0), 12 jaar geleden

Is verschillend per check station , en inderdaad , alleeen testen en bijvullen, op druk zetten was ik 75,00 euro kwijt , maar zoals in voorgaande bericht wordt aangegeven , kan het een kostbare aangelegenheid zijn , maar positief , de mijne werkt weer perfect

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Condensors gaan vaker kapot bij deze modellen.
Als de airco niet werkt controleer dan wat voor buitentemperatuur in je instrumentenpaneel word aangegeven dit i.v.m. dat connectoren A-stijl daar voor problemen zorgt.
tevens is er een schrijver dat je pressostaat (lagedruksensor) vervangen moet worden omdat deze niet goed zou kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.