Volvo V70: airco schade

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 170 pk

geachte lezer

ik ben in bezit van een volvo V70 bouw jaar 2001 nieuw model km st 175.000 lpg
ik wil weten of er meer volvo rijders zijn waar spontaan de airco pomp in puin
loop hoe komt dit en komt dit vaker voor en hoelang gaat een pomp mee
reparatie bij de volvo garage koste mij 1350 euro het systeem stond nog op druk
bij reparatie op nieuw af gevuld op 10 bar

h huisman

Geplaatst door h huisman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

EPCL (0), 17 jaar geleden

Heb een V70 uit sept. 2000, diesel (audi/VW) 193000 km.

Aircopomp en condensor defect. Zonder steenslag in de condensor oid. Zomaar vastgelopen. Onderdelen vervangen. Kosten: € 1.600,-

Ik bemerkte dat de airco bij laag gebruik (niet vol blowen zeg maar) varierend aan-uit ging. Vervolgens starte ik een keer de koude motor van de auto (zonder gas geven) en toen maakte de motor even 3.500 toeren en draaide daarna stationair.

Opeens tijdens het rijden 'pauzeert' het vermogen tijdens opschakelen naar de diverse versnellingen. Dit lijkt op een luchtmassameter maar die is net vervangen. In het display op het dashboard verschijnt de melding: 'rijd langzaam, service spoed.' Na enkele kilometers hoorde ik ook een schurend geluid bij de motor tijdens het optrekken van stationair en van 1 naar 2. Hierna bleef ik wel een brom horen maar het schuren was weg. Het geluid kwam uit de richting van de distributieriem.

De Volvo dealer geeft aan dat de aircopomp defect is alsook de airco condensor. Het bleek dat de defecte condensor de veroorzaker is geweest van de defecte aircopomp. De defecte condensor bleek veroorzaakt te zijn door te weinig aircovloeistof. Dat kan zijn veroorzaakt door een lek in het systeem. Let op ook de multiriem vervangen en distributieriem controleren. Bij een defecte aircopomp heeft deze zwaar sterke slijtage meegemaakt.

Ik heb ergens op Internet gezien dat er een recallactie is geweest. Maar kan het niet meer vinden.

Ramon9285 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je de reacties hier goed leest,kun je veel goedkoper terecht met airco problemen!
Evn mailen mag ook!

SHVI (0), 17 jaar geleden

Herkenbaar probleem. Een week bij starten een lichte ruis bij het starten. Gisteren (uiteraard feestdag) pomp doorgebrand. Afgesleept, pomp kapot verwachte kosten rond de 1000 euro (v70 T5, 2001, 140.000) distributieriem zit er toch al aan te komen, dus alles maar tegelijkertijd. Jammer, had andere bestemming voor mijn vakantiegeld......

Ramon9285 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het scheelt als je mij mailt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.