Volvo V70: Automaat V70 TDi bonkt bij stilstand en lage wegrijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5TDi

V70 TDi automaat (nieuwe olie, DexronIII) loopt netjes in neutral maar bij inschakelen in drive met de rem erop begint de auto echt hoorbaar te bonken bij stilstand. In reverse hetzelfde. Bij stationair rijden is het hetzelfde liedje.
Auto maakt trouwens bij linksaf sturen een enorme herrie, maar bij rechtdoor en rechtsaf niet. Allebei onder last, zonder gas geven niks (hoorbaars) aan de hand. Hoeft er niks mee te maken te hebben, maar ik kan me voorstellend dat er een aandrijfas kapot is (speling= bonken bij Drive op de rem??). Wie herkent er zoiets? Heeft dit iets met elkaar te maken?
Moet ik zoeken in richting van wiellagers, aandrijfassen, differentieel of -baklagers of zelfs nog iets anders? Aandrijfasssen lijken in orde. Het bonkende geluid is in de auto veel harder dan onder de motorkap.

Caspar1549

Geplaatst door Caspar1549 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ramon9285 (0) PRO, 18 jaar geleden

Mail maar is,even uitlezen!

Volvo-Specialist (0) PRO, 18 jaar geleden

Rechter motorsteun (onder distributie) doorgezakt, gebeurd wel meer met diesels met "praktijkervaring"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.