Volvo V70: Automaat schakelt erg ruw bij vollast

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 T5

Alleen bij vollast schakelt de automaat van mijn auto erg ruw. De ene keer is het probleem erger dan de andere keer. Vooral in de eerste versnelling schakelt de bak echt beroerd. Het lijkt wel alsof het vermogen in een keer wegvalt bij het schakelen en alsof de motor zich verslikt. Bij deellast schakelt de bak prima.

De bak is twee keer gespoeld en de olie is mooi rood.

Het lijkt me geen mechanisch probleem aangezien de bak verder goed schakelt. Wat kan er aan de hand zijn? Er zijn geen storingscodes.

Ed2457

Geplaatst door Ed2457 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

De software neem een groot gedeelte van het vermogen weg op het moment van overschakelen, dit is gedaan om de automaat niet op te blazen.
De jongere Volvo's doen dit nog erger en ook al bij deellast (ik bedoel het vermogen terug nemen op het moment van opschakelen)

Ed2457 (0), 17 jaar geleden

Het lijkt er juist op dat het vermogen niet wordt weggenomen en dat de bak er geen raad mee weet. Ik heb laatst in een zelfde auto gereden en die voelde heel heel anders aan. Daar ging de auto heel mooi over van één naar twee. Bij mij heb je het gevoel dat je met een handgeschakelde auto in zijn één volgas geeft, dan gas los en weer volgas. Verre van comfortabel.
Zou de bakcomputer van slag kunnen zijn, en is de software opnieuw te laden, of is deze "ingebakken"?

Ed2457 (0), 17 jaar geleden

Niemand??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.