Volvo V70: airco valt uit.

Bouwjaar: 1999

Ik heb een V70 staan die pas in de airco service is geweest. Er moest 10gram bij. Hij koelt weer tot 6 graden en werkt dus prima. Als je de auto start valt hij nu echter na ca 15 min uit. Nadat je hem op nul zet en dan en ca 5min wachten, zet je hem weer aan en dan valt hij ook tijdens een lange rit niet meer uit!
Wie weet raad?

bvd, Ruud

Ruud10657

Geplaatst door Ruud10657 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

slechte lage druk sensor of de spleet van de aircokoppeling te groot. Het laatste geloof ik niet om dat hij na opstarten blijft werken. Knipperende lampjes van het airco paneel na het starten? Als dat zo is zit er een storingscode in en bij de dealer uit laten lezen.

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hi volvoxc90,
Er knipperen geen lampjes na het starten. Ook niet als de airco uitvalt. Ik zelf dacht eigenlijk dat het de hoge druk sensor zou zijn, die reageert op het bijgevulde gas, waardoor de druk te hoog op loopt???? Kan ik die sensor niet ff overbruggen om dit te checken. Waar zitten die sensors? Ik teste dit op deze manier vaak bij niet werkende airco's bij de usarmy.
bvd, Ruud.
De aircokoppeling is volgens mij goed.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

De aircokoppeling moet ong 0.3 mm zijn. de lage druk sensor zit rechts op de leiding bij de veerpoot. De hoge druk sensor zit in de buurt van de droger. Het is volgens mijn een liniare sensor en zit er een relais links in het relais kastje bij de veerpoot.

auto haarlem (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb hier een V70 TDI, uit 2000, staan met hetzelfde probleem, airco valt na 25 min. uit. Vulling is goed, als ik ga meten aan de airco blijkt dat de bedieningsspanning van de aircokoppeling aanwezig blijft als de airco uitvalt m.i. duidt dit op een defekte magneetspoel van deze koppeling. Luchtspleet is 0.3mm.
Volgens mij is de enige oplossing het vervangen van de magneetkoppeling, danwel de hele compressor.

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gisteren heeft de klant een flink stuk gereden, arco blijft aan. Ik kan zo helaas niet meten of de magneetkoppeling wel of niet bekrachtigd blijft. Ik denk dat ik tijdelijk een lampje over de spoel ga plaatsen zodat hij kan zien of de spoel bekrachtigd blijft als de airco mocht uitvallen.
Wordt vervolgt.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Had ik ook, is zeker de magneetkoppeling. Of de koppeling eraf en de ringetjes erachter weg (=veel werk), of de driepoot die de koppeling aandrukt iets bijbuigen zodat de spleet kleiner wordt. Gewoon halveren van wat ie nu is.
Je herkent dit euvel ook aan de tik bij aanen uitschakelen, nu waarschijnlijk een 'luide' tik. Moet een zacht tikje zijn.
Geloof me, bijbuigen werkt!

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klant is vandaag langs geweest met de V70. Airco luchtspleet is veel groter dan 1 mm! en geeft een luide tik met inschakelen. Airco valt vaak uit. De spoel wordt wel bekrachticht maar de compressor draait niet mee. Ook geen foutcodes.
Hoe wordt die machneetkoppeling verwijderd? of hoe kan je de veer strakker buigen? Kan dit zonder het geheel te slopen? Kan je er ongestraft vulringen achter leggen?
Wie helpt me op weg?
Ruud

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Vulringen erachter leggen? Als je de koppeling er af haalt moet je juist er weghalen. Echter die driepoot iets bijbuigen geeft hetzelfde effect en is minder werk (ervaring, eigen auto ook zo gedaan)

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hi Wouter,
Hoe gaat hij los? Is hier nog iets bijzonders bij te verwachten?

Ruud

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Nah loshalen onder de auto valt meestal goed tegen, ff bijbuigen gaat makkelijker. Loshalen kan dan altijd nog. Mijne doet het iig prima sindsdien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.