Volvo V70: Koppeling kraakt

Bouwjaar: 2001

Ik ben in het bezit van een Volvo V70 2.5D met 185.000 km op de klok. Sinds kort is er een irritante tik/kraak in het koppelingspedaal. Dit is wannneer je de koppeling intrapt (knak, knak) en weer laat opkomen (knak, knak). Smeren helpt niets.

Heb vanmorgen het witte kastje laten vervangen dat is een soort klein cilindertje dat de cruise regelt etc. Maar het probleem is nog niet opgelost. De Volvo dealer kent wel een soortgelijk probleem bij de V40 maar dit geluid is dan net iets anders. De dealer weet mij ook te vertellen dat nog nooit bij een Volvo V70 is voorgekomen. Kan iemand mij helpen of heeft iemand een soortgelijk probleem gehad?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Herman

Herman4523

Geplaatst door Herman4523 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kmt het geluid van de koppeling zelf of van pedaal?

Herman4523 (0), 18 jaar geleden

Beste Peter, het geluid komt van het pedaal zelf.
Mvg Herman

tijne (0), 18 jaar geleden

even het pendaal er af hallen en kijken of je rare dingen tegen komt is de enige manier.

of even na vragen op het prikbord van www.volvo.pagina.nl(lopen goede monteurs van volvo rond.

gr tijne

Pininfarina (0), 18 jaar geleden

ik heb een V70 classic tdi van 1999, en deze pedaal kraakt ook bij het intrappen. Soms kraakt hij niet, het is een beetje afhankelijk hoe je je voet op het pedaal zet. Heb er nog niet achter gezocht.

Herman4523 (0), 18 jaar geleden

Ondertussen is het kraken opgelost. Het is ingesmeerd en er is een soort ringetje of iets van rubber achtig onderdeeltje tussen pedaal en koppelings-cilinder geplaatst bij de volvodealer.
Probleem opgelost

Groeten Herman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.