Volvo V70: Achteraf ingebouwde airco doet vreemd

Bouwjaar: 1997

In deze V70 is achteraf (zo'n 2 jaar geleden)door een volvo-dealer een "queens??" automatische airco ingebouwd.Nu het volgende probleem: als we de airco aanzetten op automaat en bv 19 graden, koelt hij net zo lang door tot het berekoid wordt.De enige methode om het weer warmer te krijgen is om hem op handbediend te zetten en op maximum temperatuur.Het schijnen onderdelen te zijn ingebouwd van het merk Queens.Iemand bekent met dit systeem en uiteraard naar ervaringen met een soort gelijk probleem.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zegt mij niets allemaal, maar als jij aangeeft dat op automatische stand de temp niet geregeld wordt, heb ik het idee dat de tempsensor van de airco (in het interieur, kan in een luchtkanaal zitten) het gewoon niet doet.

Staat op de verdamper of de pomp niet het merk en type? Zit er bij de auto geen conformiteitsverklaring van de airco of een sticker in de motorruimte? Daar staat ook precies het merk en type op.

Succes

garagegijsberts (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ken QUEENS volgens mij wel, doe er weleens zaken mee.

voor maar info mail info@garagegijsberts.nl

groeten vincent

volvov50 (0) PRO, 18 jaar geleden

de temperatuur sensor in interieur moet niet aan gesloten zijn,
of is defect deze schakelt airco uit/als temp telaag word.
alex diagnose is goed grV50

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Dank je jongens.Heb de auto zo rond half oktober weer hier en gaan dan eea checken.De firma Queens hebben we gevonden en weet alles van deze installaties af, dus we komen er vast wel uit zo.

Wordt vervolgd.

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Jullie hadden helemaal gelijk Alex en volvov50.Het bleek dat er 2 temperatuursensoren in waren gebouwd en deze gaven de problemen.We hebben de auto naar Airco Service Queens uit Mook gedaan en die heeft een sensor gereinigd en een binnen temperatuursensor vervangen en ook de buitentemperatuur sensor.Normaal gesproken zou hier een foutmelding op het display moeten verschijnen , maar dit was in ons geval niet zo.

Maar probleem is in iedergeval opgelost.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

top; blij dat het is opgelost want je zat er al ff mee in je maag geloof ik :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.