Volvo V70: V70 reageert schokkerig op gaspedaal

Bouwjaar: 2000

Ik heb een V70 van 2000 met 2.4 benzinemotor/170 pk en 160.000 km. Bij het bijgeven en loslaten van het gaspedaal reageert de motor schokkerig en niet vloeiend. Nadat ik bijvoorbeeld het gaspedaal iets loslaat gebeurt er eerst even niets, en dan voel ik een paar schokjes en wordt de toevoer pas minder. Bij het gas bijgeven is dit hetzelfde verhaal. Dit probleem is zowel bij warme als koude motor aanwezig. Verder accelereert de auto wel prima en houdt deze na het vervangen van de bougies door originele Volvo bougies ook niet meer in. Soms heeft de auto er minder last van, maar het is nooit helemaal weg. Kent iemand dit probleem en is het op te lossen?

erikvdz

Geplaatst door erikvdz (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is waarschijnlijk je gasklep die aan het kapot gaan is.
Maak met een doekje de klep goed schoon dat kan een tijdelijke oplossing zijn. Als het helpt dan ben je er een tijdje van af.
vervangen is dan de beste optie

erikvdz (0), 18 jaar geleden

Bedankt alvast voor je reaktie. Heb je enig idee hoeveel dit zal kosten als ik het bij een garage laat doen? En maakt het nog uit of ik dit bij een gewone of bij een Volvo garage laat doen?

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er moet software in dus hij moet toch naar de dealer. het totale grapje gaat rond de ¤ 800.00 kosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.