Volvo V70: rempedaal zakt weg

Bouwjaar: 2002

Ik heb de volgende ervaring:

Volvo V70 170 pk Automaat, LPG G3

motor uit.
rempedaal intrappen, is keihard.
rempedaal ingetrapt houden, en motor starten, rempedaal zakt weg.
Dit is nog normaal,

maar als ik vervolgens stevig druk blijf zetten (niet eens overdreven), dan kan ik het pedaal helemaal tot de aanslag intrappen.

een aantal keren pompen met het pedaal, maakt geen verschil.

Ik had al het idee, dat met rijden, en remmen, het net was alsof het pedaal ook wat wegzakte, omdat ik het gevoel had steeds een beetje meer te moeten gaan remmen.

het gebeurt ook af en toe, als ik stil sta, met de voet licht op rem, voor een stoplicht bijvoorbeeld, dat ik voel dat het pedaal iets wegzakt

Op zich remt de auto goed, maar ik vind het een beetje raar dat het pedaal wat wegzakt.

Iemand enig idee, of dit normaal is (ik heb het bij nog geen andere auto ervaren), of wat er eventueel aan de hand zou kunnen zijn ?

cjbnu

Geplaatst door cjbnu (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mvdkant (0), 18 jaar geleden

verlies jij remvloeistof dan zit er ergens een lek in je remsysteem.

anders verwacht ik dat de hoofdremcylinder aan vervanging toe is, het is n.l. een automaat. dit kan gevaarlijk zijn.

wellicht valt dit nog onder garantie of coulance regeling.

groet,
martin

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zo als je de klacht omschrijft is er niets aan de hand dit is normaal bij een V70. het einge wat je moet controleren is de remvloeistof en eventuweel laten verversen. Als er lucht in zit gaat het bij het verversen het er wel uit.

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stilaan wegzakken van het rempedaal (zonder olielekkage) is volgens mij te wijten aan lekkende cups van het hoofdremcilinder.
Hoofdremcilinder reviseren of vervangen.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga maar eens bij een nieuwe proberen dan zul je het ook aan treffen. De hoofdremcilinder mag je van mijn vervangen maar ik ben van mening dat het weggegooid geld is of je moet te veel geld hebben. Veel mensen vergeten dat de techniek niet stil staat ABS is tegenwoordig BCM er zit ook een sensor op de rembekrachtiger die de snelheid van het intrappen meet en daar door de remkracht aanpast ondanks een rembekrachtiger. Snel intrappen extra bekrachting. Ik kan geen direct antwoord geven waarom het helemaal wegzakt maar het is normaal. Als er iets mis was dan zou je met pompen met het pedaal iets anders moeten voelen.

tijne (0), 18 jaar geleden

ik vind het ook een vreemd verhaal maar geloof wel dat volvoxc90 gelijk heeftcees burger dus zou even de olie na kijken en laten zo.

gr tijne

eta (0), 17 jaar geleden

maar als ik vervolgens stevig druk blijf zetten (niet eens overdreven), dan kan ik het pedaal helemaal tot de aanslag intrappen. Een aantal keren pompen met het pedaal, maakt geen verschil.
Bij mij (BMW530D) zakt de pedaal ook langzaam weg, maar na paar keer pompen komt de pedaal ook weer omhoog en voelt weer even hard aan. Is dit ook normaal ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.