Volvo 850: airco werkt niet 100 %

Bouwjaar: 1994

hallo ik rij een volvo 850 estate als de motor koud is dan werkt de airco goed maar na ongeveer 15 minuten rijden stop de airco de fan blijft wel lopen als ik de auto uit zet 3 minuten schakel de airco weer in werkt hij weer zo,n 10 minuten laat ik de auto stationeer draaien gaat de airco weer uit na ongeveer 10 minuten de fan blijft weer door draaien zet ik de motor niet uit zakt de temp van de motor. ik krijg het gevoel als de motor koud is werkt de airco perfect zodra de motor op bedrijfs temp is net alsof de airco uit geschakelt zijnde dat de motor extra koeling nodig heeft alsof je in de bergen rijd.weet iemand dit probleen de airco is in 2001 gecontroleert en afgevuld dit was allemaal goed alvast bedankt

glenn3783

Geplaatst door glenn3783 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

De airco koppeling moet afgesteld worden. Als je op de arcopomp kijkt zie je de poelie waar de riem overloopt daarnaast zit een schijf als de ruimte tussen de schijf en de poelie te groot is krijg je deze klacht. de ruimte moet 0.3 mm zijn.

glenn3783 (0), 19 jaar geleden

hoi hoe moet ik de speling stellen als dit het geval is.en kan ik de aircopomp laten zitten of kan ik van onder aan komen als ik de beschermkap weg pak glenn.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja kan blijven zitten als je net zelf een trekkertje gemaakt hebt. De schijf moet er af en dan liggen (soms niet) dunne ringetjes achter het asje van die plaat. Je moet dan de ringetjes verwijderen tot dat je de speling bereikt hebt dus soms maar een.

glenn3783 (0), 19 jaar geleden

ik ga vandaag kijken ik hou je op de hoogte alvast bedankt voor de tip.

glenn3783 (0), 19 jaar geleden

hoi de speling is goed die is zelfs minder dan 3 mm je bedoeld toch de speling tussen magneetschijf en de poelie ? kan het ook zijn dat er teveel 134a er in zit dat de overdruk schakelaar verbreek of heb je mischien een tekening van de aircopomp kan ik zien welke speling je bedoeld glenn

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zei ook geen 3 mm maar 0.3 mm tot 0.5 mm

wil12009 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo, ik heb een tip voor je. Ik kan niet uit jouw bericht opmaken of dit een originele fabrieksairco is maar als dat het geval is dan klinkt het alsof je drukschakelaar in de leiding naast de rechter veerpoot defect is. Deze onderbreekt de aircopomp als de druk niet goed is. Door deze door te verbinden kun je controleren of het de schakelaar is. Maar let op, het kan ook zijn dat de druk niet goed is en dan moet de airco opnieuw bijgevuld worden. Maar deze schakelaars gaan wel eens kapot. Kan je er gewoon uitdraaien en eventueel vervangen (gas loopt niet weg).

Met vriendelijke groet,

Wilbert

glenn3783 (0), 19 jaar geleden

hallo wilbert ik heb inderdaad gisteren de airco op het werk laten controleren alles was oke. de druk schakelaar heb ik als eerste al doorverbonden deze werkt goed teminste als het die schakelaar is waar jij het overhebt zit namelijk inderdaad naast rechter veerpoot twee aansluitingen. speling van de slipkoppeling is ook goed is 0.5 mm tip van volvoxc90 maar zit er maar een drukschakelaar in het systeem normaal zitten er twee ecc airco systeem orgineel volvo groetjes glenn

glenn3783 (0), 18 jaar geleden

hallo allemaal probleem is gevonden was toch teveel speling op de airco koppeling bedankt allemaal voor de goede tips airco werkt nu perfect glenn..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.