Volvo 850: Kraakje bij 30kmh

Bouwjaar: 1994

Hoi,

Als ik mijn volvo 2.5 GLE bj 94 autom start en weg rijdt is er bij ongeveer 30 kmh een geluidje dat lijkt op het bedienen van de centrale deurvergrendeling aleen het geluidje is iets korter en lijkt van de achterzijde van de auto te komen.
als ik onder de 30 kmh blijf gebeurd er niets en dit is over het algemeen alleen maar als ik de auto de auto voor de eerste keer die dag wil gaan berijden.
Ik heb op andere forums gelezen dat het zou gaan om het automatisch zich zelf instellende ABS maar volgens mij is dit een grapje
wie weet het of kent het geluidje

mvg
korrie

digikorrie

Geplaatst door digikorrie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jagerdj (0), 18 jaar geleden

Je geeft zelf al het antwoord. Het is je ABS en dit is geen grap! De eerste keer dat ik het meemaakte had ik ook de meest vreemde vermoedens.

digikorrie (0), 18 jaar geleden

Hoi,
Waarom is dit dan ik kan mij zo voorstellen als je de auto nieuw koopt dit niet erg leuk vind een vrined van mij heeft een S70 maar die doet het niet is dit dan alleen maar bij de 850 en wat is dan aan te doen om het iritante geluidje weg te krijgen

mvg
korrie

tijne (0), 18 jaar geleden

je eigen er neit aan iriteren dat is het beste het is een malig een kort stondig kraakje gewoon neit op letten of je radio even iets harder zetten dan hoor je het niet

jagerdj (0), 18 jaar geleden

Inderdaad het hoort bij de 850. Mijn 850 laat het kraakje bij 30km iedere keer horen na het starten.

Nd (0), 18 jaar geleden

Hi,
Ik heb ook zo'n vervelend geluidje, dit alleen s'ochtends als je de auto voor de eerste keer opstart, dit geluidje kun je vergelijken met bijv. kids die wel eens een kartonnetje tussen de spaken van de wiel doen, deze geklapper verdwijnt weer na een paar minuten soms iets langer, maar moet zeggen, dit kan gewoon niet normaal zijn, want je hoort het luid en duidelijk in de auto.
Is dit bij jouw ook het geval, want dan ga ik er ook vanuit dat het de Abs is.

jagerdj (0), 18 jaar geleden

Duran, jouw verhaal is denk ik wat anders dan het eerste verhaal.
Het 'kraakje' van het ABS is echt alleen na opstarten en wegrijden en bij een snelheid van ca. 30 km per uur.
Komt het geluid bij jou links of rechts vandaan?

Nd (0), 18 jaar geleden

Mijn geluidje is ook bij het wegrijden, en ook als je sneller dan 30 km rijdt, en mijn geklapper zit voor en aan de rechterzijde dus bestuurderszijde, het houd ook heel snel weer op met geklapper. ik rij trouwens een Volvo V40.

Tom11535 (0), 18 jaar geleden

Inderdaad,
ik heb dit kraakje reeds bij meerdere 850 volvo's gehoord.
Het is een kortstondig geluid, dus geluiden die langer aanslepen zijn van andere oorsprong dan een ABS die zich instelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.