Volvo V40: aircocompressor komt niet in

Bouwjaar: 1996

Hallo,
Ik heb een V40 uit 1996 met ecc. Afgelopen tijd merkte ik dat hij de achterzijruiten niet meer droog houd als er met natte kleding in de auto gestapt wordt. Nu blijkt dat de compressor niet ingeschakelt wordt, de extra koelventilator gaat wel draaien. Als ik er zelf 12 v opzet klikt hij wel en zie je hem intrekken. Koelventilatorrelais en aircorelais heb ik ook omgewisseld maar geen resultaat. Het lampje in de schakelaar brand gewoon groen, knippert niet.
Iemand enig idee wat ik nog meer zelf kan controleren., testen voordat ik ermee naar de dealer moet?
Dan heb ik nog een vraag; de ventilator van de verwarming gaat erg laat draaien, blazen na starten. De temperatuurmeter staat dan al even in het midden. Bij een vriend van mij gaat dit veel sneller. Heeft hier ook iemand een idee over.

Bij voorbaat bedankt.

JackB

Geplaatst door JackB (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk is de druk in t aircosysteem te laag, deze druk wordt gemeten door een sensor en als ie te laag is schakelt de pomp niet in. Dit is n normaal probleem, het koudemiddel wat in t aircosysteem zit 'lekt' namenlijk heel langzaam weg lang de as van de compressor. Je kunt eens informeren bij een airco-specialist wat t kost om m bij te vullen, en dit vergelijken met de prijs die de dealer er voor vraagt(zal wel wat schelen!). Nogmaals dit is n normaal probleem, en je moet t bijvullen eigenlijk zien als onderhoud.

JackB (0), 18 jaar geleden

Hallo Maarten,
Bedankt voor je reactie. Ik zal even gaan informeren naar de kosten. Als hij het weer doe meldt ik dit even.

Heeft iemand nog een idee op mijn tweede vraag, het laat gaat blazen van de ventilator in de auto stand?

alex231 (0) PRO, 18 jaar geleden

kwaaltje van de diesel dat de slang die over de radiateur loopt door het trillen van de motor doorschuurt, dit is makkelijk te controleren. m.b.t. je tweede vraag, heb je het interieurfilter al eens bekeken?

JackB (0), 18 jaar geleden

De slang bij de radiator is nog heel, ik zie er teminste niets aan. Heeft een V40 uit 1996 met airco wel een interieur filter? Waar zit deze dan eventueel?

Harold4157 (0), 18 jaar geleden

1.9 TD heeft geen interieurfilter, bij benzine motoren zit deze onder bij het dashboardkastje.

JackB (0), 18 jaar geleden

Hallo,
het heeft even geduurt, maar ik heb de airco laten controleren. De druk was er inderdaad vanaf. Oorzaak was een licht lekkage van de condensor. De droger was ook niet lekker. beide laten vervangen en alles is weer ok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.