Volvo V40 1999: stuur bibbert

Bouwjaar: 1999

mijn v40 heeft de laatste tijd rare manieren,als ik mijn stuur loslaat dan trekt hij naar links en ook schudt en beeft mijn stuur nogal!
Zou laten uitlijnen hier de oplossing zijn??laatste keer dat ie uitgelijnd is ,is 2j geleden!
Of kan het nog andere oorzaken hebben??

pedro8647

Geplaatst door pedro8647 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mark7253 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens of er een bult op de band zit. even opkrikken en draaien met het wiel

pedro8647 (0), 18 jaar geleden

band ziet er normaal uit!!

mvdkant (0), 18 jaar geleden

ik denk dat je een onbalans in een van je wielen hebt zitten. vermoedelijk ben je een loodje van je velg verloren bij bijv een stoeprand raken met je wiel bij het parkeren. dit veroorzaakt trillingen. balanceren van je wielen is dan aan te raden en is gelukkig niet duur. wel ver gezocht maar zelfs wieldoppen kunnen trillingen veroorzaken vanwege onbalans.

wat soms nog wel eens gebeurt is dat er een slag in het wiel zit dit veroorzaakt een zeer irritante trilling en je schudt en beeft in je auto bij het rijden. dit is te controleren door elk wiel afzonderlijk op te krikken en een het slag aan het wiel te geven zodat ie gaat draaien en dan kijken of er een hoogteslag of een zijslag in zit.

als je auto naar links of naar recht trekt dan is dit o.a.te verhelpen door uitlijnen. ook de juiste bandenspanning is belangrijk, dit kan ook tot naar links trekken veroorzaken.

probeer dit huiswerk maar eens uit.
suc6

martin.

pedro8647 (0), 18 jaar geleden

dank u!!ga ik eerst volgende dagen es uittesten!!!

pedro8647 (0), 18 jaar geleden

ben eindelijk in mijn garage geraakt,daar hebben ze de voorste banden uitgebalanceerd-->ik naar buiten en dacht dat ik voor 6e weer helemaal oke zou zijn,maar niet dus.....
teruggekeerd naar garage waar garagist voorstelde om 4!!nieuwe banden te leggen!heb gezegd dat ik nog ff ging wachten
Volgende dag geweest naar gespecialiseerde bandencentrale,daarhebben ze mijn achterste banden uitgebalanceerd en deeze langs voor gelegd,en de voorste langs achter!!ik naar buiten,en auto loopt weer perfect!!! recht!
heb dus veeeel geld uitgespaard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.