Volvo V40: alarm

Bouwjaar: 1997

Hallo,

na het inschakelen gaat mijn alarm spontaan af. Ik kan hierdoor de afstandbediening voor de CV niet meer gebruiken (wel bij het openen). Komt iemand dit probleem bekend voor? En kan ik het alarm doorschakelen of andere oplossing toepassen??

Mvg,

EdJ

gsx750r

Geplaatst door gsx750r (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cruiser1849 (0), 18 jaar geleden

Vele oorzaken zijn mogelijk.
Maar het kan geen kwaad eerst maar eens de makkelijkste en snelste mogelijkheden af te lopen.
Controleer de schakelaars van de motorkap en de kofferklep eerst en vooral: dat zijn notoire boosdoeners. De schakelaar onder de motorkap blijft wel eens hangen. Een beetje smeren.
De achterklepschakelaar is waarschijnlijk geïntegreerd in de normale sluiting van de klep. Bij de grotere modellen is dit in ieder geval wel zo en hopelijk ook bij de V40. Dit mechanisme regelt ook het aan- en uitgaan van de achterbakverlichting. Blijft die verlichting aan na het sluiten van de klep dan is het bingo: dan moet die schakelaar geheel vervangen worden (is niet goedkoop) óf een handige jongen moet de soldeerverbindingen herstellen.
De deurschakelaars controleren.
Ligt het niet aan deze eenvoudige dingetjes, dan zul je verder moeten zoeken in a) de bedrading: er kunnen beschadigingen voorkomen. b) de regelunit. Een unit van 1997 is gewoonlijk goed uit te lezen. Als de dealer het niet kan (misschien is het geen origineel Volvo-alarm, maar bv. een Gemini?) dan kun je in de gouden gids gemakkelijk een plaatselijke alarmspecialist vinden. Die kunnen het ding uitlezen en dan weet men in welke sectie het euvel plaats vindt.

gsx750r (0), 18 jaar geleden

Ton,
bedankt voor de tip. Ik zal deze punten nalopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.