Volvo V50 2005: alarm gaat spontaan af

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4i

Sinds een half jaar hebben wij nu onze v50 2.4i geartronic (bouwjaar 2005) in bezit. Eigenlijk hebben wij al vanaf het begin last dat het alarm spontaan af gaat. Bij controle door de garage (inmiddels 4e keer) is al de sirene vervangen en een CEM. Via de computer is af te lezen dat het alarm is af gegaan en zijn de laatste twee bezoeken de computer gereset. Storingen kunnen zij verder niet constateren. Vevelend genoeg is de laatste maand het alarm nu al weer vier maal afgegaan en heb ik eigenlijk weinig zin dat ik weer afgescheept wordt met het reseten van de computer. Heeft iemand wellicht een zelfde ervaring gehad en ook bekend met een oplossing.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

v5024i

Geplaatst door v5024i (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je dealer kan ook de laatste alarmoorzaken aflezen dan weten ze in ieder geval waar de veroorzaker zit.

Highway (120) PRO, 16 jaar geleden

Vul de juiste gegevens in. Wij weten nu alleen dat het volvo 0 is en uit 2007. Je tekst vertelt iets anders.

v5024i (0), 16 jaar geleden

Ik hoop dat je gelijk hebt. Bij controle werd er gezegd dat het alarm af was gegaan door o.a. de motorkap. Er is toen gekozen om te reseten omdat toen de laatste keer een CEM was vervangen en men wist niet of de computer gereset was. Er is niet ingegaan op de meldingen waardoor het alarm was afgegaan omdat dit denk ik gecontroleerd was.

In ieder geval bedankt zover.

Edwardo (0), 16 jaar geleden

Er zijn problemen gemeld dat het alarm zou afgaan door een bewegings sensor binnen in de wagen dit zou komen door geruis in de sensor zelf

v5024i (0), 16 jaar geleden

Inmiddels bij de dealer geweest en na een grondige controle werd het probleem gevonden in het portierslot. Door een storing in het slot kreeg de computer de melding dat het portier open was. De dealer heeft inmiddels het portierslot vervangen. Hopelijk is dit het einde van onrustige nachten.

Ruud10657 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nog een nabrander/tip: Ik rij zelf een 850 met gard2. Deze gaat spontaan af 's nachts of heel vroeg in de ochtend. Nu komt het. Dit gebeurt alleen als ik mijn GSM in het bakje onder de radio heb laten liggen. Gaat het alarm af, dan weet ik al dat die rot telefoon weer in de wagen is blijven liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.