Volvo V50: inhouden vermogen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sedert aankoop ( ik ben eerste eigenaar) ondervind ik het volgende probleem tijdens het rijden.

Als de motor warm is en ik ga vanuit stilstand optrekken-zowel langzaam als snel- dan trek hij normaal op om vervolgens vanaf ongeveer 2800 toeren gedurende 1 tot 2 seconden terug te vallen in vermogen. Het lijkt dan net alsof er even iets zwaars achter de auto getrokken wordt en vervolgens weer normaal doortrekt. dit is bij de 1e 3 versnellingen. Hierna niets merkbaar. (Inhalen op de autobaan in hogere versnellingen geeft geen probleem)

Ik moet zeggen dat dit euvel het rijplezier enorm drukt. iedere keer tijdens stadsverkeer, wegrijden bij stoplichten, inhalen in de stad etc kamp ik met een inhoudende motor hetgeen vreselijk irritant is.

Ondanks meermaals bij de dealer dit probleem aangekaart te hebben is het antwoord tot heden. " ik merk niets meneer". Aangezien de garantie bijna verlopen is hoop ik dat wellicht iemand van de lezers mij kan helpen.

Rolling owner

Geplaatst door Rolling owner (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mysterieplayer (0), 16 jaar geleden

ze kunnen een ecm upgrade uitvoeren. dit is voor je motormanegment(software) en dit zou dan nog onder de garantie moeten vallen.

mysterieplayer (0), 16 jaar geleden

sorry het is de CEM

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.