Volvo 850: alarm (probleem )geen sirene

Bouwjaar: 1992

Heb sinds enige tijd een 850(2.5/20V)'92; Bij aankoop was er geen AB tbv alarm, om alarm in te schakelen dus via contactsleutel (c.v.). Onlangs ging mijn alarm af (vlieg erin) alleen de alarmlichten gingen aan- geen sirene. bij bumper linksonder zit een alarmhoorn (5 draden) met sleuteltje; stond op "off", op "on" gezet; ging de sirene constant zachtjes loeien! Binnen zit een staandaard unit bij deurslijl met 3 lampjes, onder dashboard zit een 2-tal stekkers(gele en groene), waarvan de gele gekoppeld is aan een zwart kastje (module?). Wie weet hoe-of ik de hoorn aan kan sluiten en kan laten werken op alarm en wie weet of de AB gewoon te koop is en dus ook normaal te programmeren zodat hij werkt(bij dealer kreeg ik een of ander vaag verhaal te horen dat dat niet mogelijk was). Of is het handiger om de standaard claxon op m'n alarm aan te sluiten (en welke van de 5 draden moet ik hebben die verbonden zijn aan de hoorn, moet er dan aangesloten worden,of kan ik het beste stroom aftappen van de alarmlichten, zoja waar moet ik deze dan op aansluiten? Nu heb ik een zgn. stil arlarm, is ook wel een lekker voor de buurt, maar geen veilig gevoel voor mij.

cheese

Geplaatst door cheese (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Daytonawim (0), 19 jaar geleden

kijk eens op www.volvo850forum.nl, daar is dit
al vaker besproken, en zijn er links voor handleidingen e.d.
aanwezig.

cheese (0), 19 jaar geleden

Zal ik zeker eens doen. Dank voor de reactie.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je dealer was niet erg behulpzaam want het alarm is wel degelijk te programeren. Je alarmhoorn zal wel stuk zijn want onder de bumper ingen ze allemaal stuk is een service bericht van geweest om ze op een andere plaats te zetten.

cheese (0), 19 jaar geleden

Klopt inderdaad vwb behulpzaamheide en service van de regionale volvo-dealer; als voorbeeld; heb 3 weken geleden gevraagd of ze lampjes (voor mijn aut.verlichting - zijn van die spec. geslodeerde) voor mijn consul op voorraad hadden, moesten ze bestellen - zouden bellen zodra deze binnen waren; 'k moet nog steeds teruggebeld worden - als dat service is, nou nou nou, stjonge sjonge. (Ze zien liever van die dure jonges in de leasebakken aankomen). Ben ook opzoek naar een garage die verstand heeft van 850's. in ieder geval: bedankt voor de tip.

Daytonawim (0), 19 jaar geleden

Mm, kijk eens in wadixveen, alkmaar schagen die zijn wl aardig en goed

cheese (0), 19 jaar geleden

Mmm,beetje ver (woon in Zld)

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens op de volvo site of er een andere in de beurt zit.
WWW.volvocars.nl

chris1656 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je heb een volvo guard 1 alarm in je auto zitten. Nieuwe handzender kan je zo bij je dealer bestellen. Programeren is heel makkelijk. Contact aan, alle deuren sluiten, knop op de uinit (op de a styl) indrukken en vast houden tot het ledje bij de 1 gaat knipperen. Nu de knop op de handzender in drukken en hij staat in het geheugen. Je horn is inderdaad kapot. Tegen het schudbord waar de motorsteun zit vind je een loze stekker met twee draden. Daar kan je een normale sirene of claxon aansluiten.

Groeten Chris.

cheese (0), 19 jaar geleden

Ik vond het al vreemd dat een nwe handzender niet gewoon besteld kon worden, maar als een dealer dat zegt, ging ik er in 1ste instantie vanuit dat deze gelijk had, gelukkig zijn er nog volvo-kenners die wel weten waar ze het over hebben. Hartstikke mooi voor deze toelichting. Van die stekker, wist ik niet, ga volgend weekend eens aan de slag om de sirene eruit te halen en die stekker gewoon te verbinden op een normale claxon. Ik neem aan dat je het linkerschutbord bedoeld (aan de zijde waar de sirene zich bevindt). Bedankt!

chris1656 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het schutbord is het plaatdeel tussen motorruimte en interieur. De stekker kan je vinden bij de bovenste motorsteun rechts naast de plek waar het chassisnummer is ingeslagen.

Groeten Chris.

cheese (0), 19 jaar geleden

dankje voor de reactie
Groet, Cees

cheese (0), 19 jaar geleden

Chris, zoals je voorstel: Heb vandaag mijn claxon (standaard) aangesloten op de stekker bij het schutbord, maar helaas; denk dat het probleem elders zit, want hij geeft geen geluid wanneer mijn alarm afgaat, wel zoals voorheen werken de alarmlichten. Is er misschien een zekering door, zoja waar zit deze verstopt. Ook onder mijn dashboard gekeken, bij het zwartekastje; een grijze(= niet aangesloten, een zwarte(=wel aangesloten, evenals een gele. Los hangt er idem een zwarte, doch niet ergens aan verbonden, zou ook niet weten waaraan. Volgens mij ligt het daar niet aan. Denk aan de stroomtoevoer van de bedrading naar de claxon op schutbord. Is er een mogelijkheid om deze alsnog zijn werk te laten doen? Ik hoor het graag van je

chris1656 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je een E mail adres voor me. Ik zal kijken of ik je een schema en een foto van de juiste kabelboom kan geven.

Groeten Chris.

cheese (0), 19 jaar geleden

Heb mijn e-mail adres naar je gemaild; bijvoorbaat dank. Gr.Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.