Volvo XC70 2004: Alarm zonder binnensensor ?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Ik heb pas een XC70 van nov 2004 gekocht die door een dealer in april 2005 vanuit duitsland is ingevoerd en die heeft bij aflevering een alarm klasse 3 ingebouwd en aangemeld bij SCM.
Om de auto voor diefstal verzekerd te krijgen heb ik het alarm bij een volvo dealer laten keuren en blijkt er geen binnen sensor in te zitten en zei de receptionist dat er bij deze auto,s uit duitsland ook geen bedrading in het dak onder de bekleding aanwezig is ?
Er zit wel een schakelaar op het dashbord om het (niet aanwezige) binnen alarm uit te schakelen maar het groene lampje werkt niet.
Hoe kan ik dit zo snel mogelijk oplossen.

Adriaan52

Geplaatst door Adriaan52 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (135) PRO, 14 jaar geleden

midden op de hemel zit een plastic kapje. trek dit er uit en kijk of er een stekker in het kapje zit of ergens rond dit gat een groen stekkertje zit. Als dit niet het geval is zal er een kabel getrokken moeten worden vanaf de binnenspiegel. Ik ga er van uit dat je een Volvo alarm hebt.

Adriaan52 (0), 14 jaar geleden

Bedankt Moderator,
Er zit wel een bultje in de bekleding maar geen plastic kapje en er zit een orgineel Volvo alarm in.

Highway (135) PRO, 14 jaar geleden

Geen kapje/dekseltje net achter de voorstoelen in het midden van de hemel?
Ik heb dat nog nooit gezien maar dan zal een hele klus worden. De hemel zal er dan ook uit moeten om de bedrading te trekken.

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

De auto's uit Duitsland hebben GEEN mogelijkheid voor het inbouwen van een binnensensor !!!
En al zou je de bedrading monteren, het past softwarematig niet bij DEZE auto's, ze hebben software voor de DUITSE MARKT (dus ZONDER binnnensensor) !!
Ik geloof dat alleen Volvo's uit de Benelux deze mogelijkheid hebben

Het schakelaartje op het dashbord is niet alleen om de sensoren (binnensensor en kantelsensor) uit te schakelen maar ook te voorkomen dat de "deadlock" er na 25 seconden opvalt als de auto word gesloten met de afstandbediening (bijv. een slapend kind in de auto dat ze niet wakker willen maken)
Net voor of na het contact afzetten de schakelaar 2 seconden ingedrukt houden (er verschijnd dan ook een tekst op de display)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.