Volvo 440: Algemene probleemauto, veel kosten, wat te doen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Laat ik de situatie maar even uitleggen: minder dan een maand geleden heb ik voor 1250 euro een volvo 440 1.8i GLE gekocht bij een bovag garage in de buurt van de woonplaats van mijn ouders (= ver van mijn woonplaats). Ik had nog maar vlak daarvoor mijn rijbewijs gehaald en dit is dan ook mijn eerste auto. Ik had mijn vader meegenomen naar de garage; hij rijdt ook volvo, maar is verder geen expert op het gebied van 2e hands auto's... We hebben een proefrit gemaakt en de auto leek het prima te doen. In januari was de distributieriem vervangen.

Ondertussen bijna 4 weken en 1000 euro verder. Ben bij een garage bij mijn eigen woonplaats in de buurt langsgeweest. In de 1e week moesten de spruitstukpakking + schokbrekers achter + banden achter worden vervangen. De spruitstukpakking had overduidelijk eerder voor problemen gezorgd en was provosorisch vast gekit... Verder nog linkerbuitenspiegel vervangen (oude zat los, zakt weg), schakelaar voor waarschuwingslichten en hoedenplank (zat vol met speakergaten :-D)...

Mijn uitlaat bleek ook in vrij slechte staat te verkeren, maar kon ik nog wel een half jaar tot een jaar mee rondrijden, voordat deze er onderuit valt.

Op een gegeven moment begon de auto erg vreemd te doen, stationair lopen tussen 1500 en 2000 toeren, en de hele tijd hiertussen heen en weer gaan. De volgende ochtend was het voorbij. De garage er even naar laten kijken; niks gevonden. Na 5 dagen was het terug en ging het niet meer weg. Bleek dat de stappenmotor stuk was, die is nu ook vervangen.

Nu maakt de auto weer een piepend geluid, blijkt de spanrollager te zijn. Deze is niet samen met de distributieriem vervangen in januari. Als ik hiermee rond blijf rijden gaan er weer meer dingen stuk....

Al met al heb ik, samen met de laatstgenoemde reparatie, zo goed als het aankoopbedrag aan reparaties laten doen (1250 euro). Daarbij komt dat over een tijd mijn uitlaat er onderuit gaat vallen wat ook weer aardig wat zal kosten.

Heeft iemand nog advies over deze situatie? Moet ik die auto z.s.m. dumpen (verkopen), omdat dit alleen maar geld blijft kosten? Dit vind ik wel zonde natuurlijk, aangezien ik er net zoveel geld in heb gestopt en ik het wel een erg mooie + fijne wagen vind... Zullen de reparaties ooit stoppen? Het moge wel duidelijk zijn dat ik door de eerstgenoemde garage ben opgelicht (nota bene een bovag garage). Ik neem niet aan dat mijn garage waar ik de reparaties laat doen de auto bewust saboteert zodat ik terug blijf komen ;-) Ik hoop dat er een einde komt aan deze bodemloze put.

Bij voorbaat dank voor jullie reacties!

Wasabi34

Geplaatst door Wasabi34 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 17 jaar geleden

eruit doen en een jap kopen...

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wachten totdat ie helemaal in elkaar stort en dan 'n jap kopen........Anders is het jammer van je geld. Kan nog best meevallen.

Gr.

fastbreakrijder (0) PRO, 17 jaar geleden

rijdend krijg je er nog geld voor terug.
in elkaar gestort niet....

Wasabi34 (0), 17 jaar geleden

Zoals ie nu is (nog zonder nieuwe spanrollager) kan ik er ook niet echt mee rijden, dan gaan er weer andere dingen stuk... Verkopen lijkt me ook vrij lastig met het geluid wat ie nu maakt. Ik heb er nu al dit geld al ingestopt, ik hoop dat ie het weer goed gaat doen en een tijdje blijft rijden zonder dat er telkens weer iets uitvalt...

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

geef op waar je woont en misscjhien kan iemand de auto bekijken en dan adviseren wat te doen
misschien een deel zelf en een deel laten doen

Wasabi34 (0), 17 jaar geleden

Ik woon in Delft, en werk doordeweek in Reeuwijk... in Reeuwijk zit ook de garage waar ik em altijd breng (dus niet de garage waar ik hem kocht, die zit in Drenthe). Zelf vervangen lijkt me niet zo'n goed plan; ben niet zo handig met auto's ;-) Wellicht kan ik wel iemand vragen om me te helpen.

320 (0), 17 jaar geleden

de 440 is geen moeilijke auto; dit in tegenstelling tot jappen en koreanen. als je daar eenmaal problemen mee hebt...
komplete uitlaat vanaf de kat kost ong.incl. montage 200,=.
veel onderdelen kun je op de sloop halen.
gewoon maken en doorrijden.

succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.