Volvo V40: Auto springt uit achteruit versnelling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: B4184S2 | M56

Bij mijn auto heb ik sinds een tijdje het volgende probleem. Als ik de auto in z'n achteruit zet en de koppeling laat opkomen, springt de auto uit de versnelling (met daarna het bijbehorende tandenknars geluid). Het schakelmechanisme werkt naar mijn weten wél nog goed(mechanisme met kabels), er zit geen speling op. Als je 'm in z'n achteruit zet, heb je ook echt het gevoel dat 'ie erin zit (dus niet dat je 'm niet in de versnelling krijgt). Alleen hij springt gewoon eruit. Wat mogelijk is om het tijdelijk 'op te lossen' is de versnellingspook vast te houden bij het opkomen koppeling, je voelt dan een 'tik' in de pook en vervolgens zit de versnelling wél goed erin en kun je zonder de pook vast te houden verder (achteruit)rijden.

Maar wat is nu het echte probleem en de bijbehorende permanente oplossing?

jma-c

Geplaatst door jma-c (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1960) PRO, 9 jaar geleden

Blokkeerstift of vergrendeling synchromesch defect , beide zitten in de bak , dus !

mamoli (0), 9 jaar geleden

Als je een beetje geluk hebt, dan is de steun van de versnellingsbak niet goed meer. Hierdoor kantelt je blok teveel waardoor hij de versnelling uit zijn positie trekt.

jma-c (0), 9 jaar geleden

Steun van de bak ziet er naar mijn weten nog goed uit, ik zie de bak niet bewegen bij opkomen koppeling. Ik heb gisteren maar eens de bakolie vervangen, helaas zonder resultaat mbt de achteruitversnelling. Ik had ook nog een ander idee, de M56 bak is kabel aangestuurd. Zou het misschien zo kunnen zijn dat de kabels uitgerekt zijn en dat hij daarom niet ver genoeg in de versnelling komt? Als het dat niet is, moet het inderdaad echt ín de bak zitten, zoals kaleido 1 al zegt.

kaleido 1 (1960) PRO, 9 jaar geleden

De kabels zouden opgerekt kunnen zijn , je zou het inderdaad even kunnen proberen of je de kabel kunt afstellen.
Even met 2 man doen , in de achteruit zetten en kijken welke kabel je moet hebben.
Als je niet het idee hebt dat de pook echt beweegt als je hem vast houd en hij dan in de achteruit blijft zitten , denk ik niet dat het in de kabels zit.
Maar niet geschoten is altijd mis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.