Volvo V70 2001: automatisch overschakelen van LPG naar benzine

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Mijn V70 van 2001 rijdt op LPG G3 installatie van Vialle. Hij schakelt niet automatisch over als mijn gas op is. Wél veel gestotter en motorlampje wat gaat knipperen en/of branden. Ik kan dan wel handmatig overschakelen maar dat vergeet ik nogal eens dus dat is niet wenselijk. Hoe wordt dit intern geregeld? Via een signaal van de lpg vulhoogte sensor in de tank of via de gascomputer?

12much

Geplaatst door 12much (0) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beunhaas (515) PRO, 3 maanden geleden

Meestal zit er ergens in het secundaire een druksensor, zodra de druk daalt als het vloeibare gas op is, , wordt er overgeschakeld

MDZNL (35), 3 maanden geleden

Oudere vialle installaties schakelen niet zelf over. Sowieso een heel slecht idee met vialle om de tank leeg te rijden, daar gaat de lpg pomp in de tank gegarandeerd heel snel van stuk. Beter tanken als er nog minimaal een liter of tien in zit. Heb je dit probleem ook niet meer.

12much (0), 3 maanden geleden

@Beunhaas: die druksensor ga ik opzoeken. Klinkt heel aannemelijk, Tnxx voor de tip
@MDZNL: Helemaal mee eens, In al mijn vorige 850 ers en oudere Classic V70 werkte deze functie. De tank was dan niet volledig leeg, ik kon nl na enige tijd weer overschakelen naar LPG en dan liep de wagen weer een paar kilometer op LPG. (vlak nadat de wagen had overgeschakeld was de LPGtank ijskoud. Je ziet dit verschijnsel ook als je een propaanfles gebruikt hebt om te smeden of in een hoogrendement gaskachel. Deze bevriezen zelfs helemaal aan de buitenzijde. Na een tiental minuten stabiliseert de temperatuur zich weer en daarmee ook de druk in de tank) In principe is na het automatisch overschakelen de tank dus niet geheel leeg. En ik hoefde mijn volvo's in de regel pas na enkele tonnen af te voeren en heb er nooit problemen mee gehad). Ik heb met deze bak nu al twee keer mijn benzinetank leeg gereden en dat kost tegenwoordig redelijk wat pecunia's:-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.