Volvo S60: Automatische versnellingsbak pakt niet meteen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Als ik bv wacht voor een rood verkeerslicht en heb de automaat in D , of in elke willekeurige versnelling staan en laat de rem los , dan duurt het even voordat de automaat de auto laat kruipen.
Dit is vervelend wanneer je direct na een wachtactie redelijk veel gas geeft dan slaat de aandrijving abrupt in. Dit lijkt mij niet goed.
Bij een garage geweest om eventuele foutmelding in de software op te sporen dit had geen resultaat. en kon mij verder niet helpen. Is er nog iets bij te stellen op mechanisch gebied. Versnellingsbakolie is overigens mooi schoon en ruikt niet verbrand.

cobra1758

Geplaatst door cobra1758 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor dit "probleem" (overigens door Volvo erin gebracht om "kruip" te voorkomen) is een softwarematige oplossing, er moet een software pakket worden geladen met de benaming "neutral-control"(ik weet zo het onderdeelnummer niet).

Dit voorkomt dat de automaat de motor "loslaat" bij bijv. een stoplicht.

Ik heb dit al bij meerdere auto's gedaan en ik vind dat ze dan veel rustiger wegrijden bij bijv. een stoplicht/kruising.

Laat dan meteen een total-upgrade doen dan heb je overal de laatste software inzitten (alleen als de auto softwarematig getuned is dan ben je die kwijt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.