Volvo S60: BC melding 'Motortemperatuur te hoog. Zet voertuig zsm stil en m

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Beste lezers,

Sinds kort ben ik in het bezit van een Volvo S60 uit 2001, 2.4 140pk.
Helaas heb ik sinds 2 dagen heb ik last van een terugkerende melding op het dashboard; 'Motortemperatuur te hoog. Zet voertuig zsm stil en motor uit'. Gelijktijdig begint de auto te stotteren. De temperatuurindicator op het dashboard schommelt zo nu en dan (niet heel heftig en blijft wel in het midden staan). Het is mij opgevallen dat de auto goed lijkt te rijden op het moment dat de indicator net boven de helft van de temperatuurschaalverdeling blijft staan. Hij lijkt minder goed te gaan lopen op het moment dat de indicator iets terugzakt onder de helft. Wellicht belangrijk om te melden dat het 2 dagen geleden heeft geregend. Ik heb ondertussen de koelwatertemperatuursensor van buitenaf bekeken en het viel mij op dat er groene aanslag op de behuizing van de sensor zit. Heeft iemand misschien een idee wat de oorzaak van dit probleem zou kunnen zijn. Alvast dank voor jullie bijdrage. Met vriendelijke groet, dennis

Dennisvdb1979

Geplaatst door Dennisvdb1979 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 6 jaar geleden

De sensor kan lek zijn , dan dringt de koelvloeistof in de sensor met alle gevolgen van dien.
De sensor kost de wereld niet

Dennisvdb1979 (0), 6 jaar geleden

Hallo Kaleido 1, dank voor je reactie.
Ik heb gisteren nog een nieuwe etc sensor bij de lokale Volvo dealer gehaald. Ook maar direct een nieuwe thermostaat meegenomen. Totale kosten waren 80 euro. Gisterenavond de nieuwe onderdelen geplaatst en ondertussen alweer 100 km probleemloos gereden.

Nogmaals dank voor je bijdrage!

Dennis

kaleido 1 (1660) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor je feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.